opnieuw zoeken

Activiteiten Mallorca

Lekker luieren, zonnen en een boekje lezen op vakantie? Dat kan natuurlijk, maar wat vaak nog leuker is is het zoeken naar spanning en avontuur wanneer je op vakantie bent! Het Spaanse eiland Mallorca is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van een beetje activiteit en sensatie houdt. Het binnenland is perfect voor excursies en om te wandelen en te fietsen langs de mooiste routes van het eiland terwijl je aan de kust juist goed kunt vissen, zwemmen, zeilen, duiken en snorkelen. Wat kom jij het liefste doen op Mallorca?

Activiteiten in het binnenland

Veel mensen vergeten door de prachtige kust vaak dat Mallorca een heel indrukwekkend binnenland kent. Neem bijvoorbeeld het bergdorp Valdemossa, een plek waar je uren kunt wandelen en fietsen om het natuurschoon van het eiland te bekijken. Er zijn verschillende routes rondom dit bijzondere dorp die je te voet of per fiets kunt afleggen. Vooral in het voor- en naseizoen is het met een zacht windje heerlijk toeven in Valdemossa. Het dorp zelf heeft een paar sfeervolle barretjes en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Het binnenland leent zich ook perfect voor verschillende excursies. Ga mee met een tourbus of huur een auto en ontdek de flora en fauna van Mallorca. Stop onderweg in een van de schilderachtige dorpjes voor een lekkere Spaanse lunch met tapas en geniet van de mooie uitzichten.

Activiteiten aan de kust

De kust van Mallorca is een bolwerk van avontuurlijke activiteiten. Veel vakantiegangers komen speciaal naar het eiland om te genieten van de helderblauwe zee. Het is de ideale plek om te snorkelen, te vissen en te duiken: de onderwaterwereld van Mallorca is te mooi om niet te bekijken. Liever wat boven het water? Huur dan een zeilboot en bekijk de kust van een andere kant. Vergeet je fototoestel niet: de felle kleuren van het zeewater, de kustlijn en de blauwe lucht moet je echt vastleggen! Wil je echter liever een activiteit op het land? Huur dan een segway en ga mee op een segwaytour waarbij je langs allerlei hoogtepunten van het eiland rijdt. Sluit een actieve dag als deze af met een lekker drankje en hapje in een van de restaurants aan het strand. De avonden op het eiland beginnen pas echt na een uurtje of tien wanneer je net je eten achter de kiezen hebt. In badplaats El Arenal kun je goed stappen en uitgaan tot in de vroege uurtjes.

Bekijk accommodaties op Mallorca