Duiken Mallorca

Mallorca is een perfecte locatie voor een duikvakantie. Je kunt er lessen volgen op diverse Nederlandse duikscholen. Ben je een fervent duiker of heb je altijd al graag een duikvakantie willen boeken? Dan kun je op Mallorca prima terecht. Om je daarbij te helpen, geven we je graag een aantal tips hoe je dit het beste kunt vormgeven. Daarmee belooft het voor jou een fantastische duikvakantie te worden.

Waarom duiken op Mallorca?

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom mensen kiezen voor een duikvakantie naar Mallorca. Niet alleen de temperatuur van het water is erg aangenaam, juist ook het heldere zicht maakt dat je er prachtige natuurverschijnselen kunt zien. Tijdens mooie zomermaanden kun je soms tot wel 40 meter ver zien. Vooral het rif bij Cala Gran Bay is schitterend om te zien. Naast dit rif zijn er nog veel meer mooie plekjes te vinden op Mallorca om te duiken.

Welke duikscholen zijn er?

Op Mallorca zijn verschillende (Nederlandse) duikscholen te vinden waar je duiklessen kunt volgen en je duikbrevet kunt halen. Enkele duikscholen op Mallorca zijn bijvoorbeeld West Coast Divers Mallorca, Albatros Diving en Octopus. Uiteraard is het verstandig om tijdig te informeren of er ruimte beschikbaar is in de periode dat jij op vakantie gaat.

Tips bij je keuze voor een duikschool

Als je nog niet eerder hebt gedoken in zee, maak je eerst een proefduik met een ervaren instructeur. Veel duikscholen liggen dichtbij een hotel, zodat je gemakkelijk vanuit je hotel naar de desbetreffende duikschool kunt lopen. Verschillende duikscholen bieden ook een zogenaamde pendeldienst aan. Bij het boeken van een duikschool is het uiteraard slim om hier rekening mee te houden.

De beste periode om te duiken op Mallorca

De zomer is een uitstekende periode om rondom Mallorca te (leren) duiken. Als je de drukte een beetje wilt ontlopen, is het slim om niet in de periode van de zomervakantie te gaan. Vooral net voor en net na de zomervakantie, kun je op Mallorca prima leren duiken in een rustige omgeving.

Een droomvakantie naar Mallorca

Is het een droom om op duikvakantie te gaan en wil je hier niet onnodig veel geld aan uitgeven? Boek dan een duikvakantie naar Mallorca. Je hebt het hier ongetwijfeld naar je zin, want naast het duiken is er voldoende tijd over om ook andere activiteiten te ondernemen. Daarmee belooft het zeker een geslaagde vakantie te worden.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca

Gerelateerde pagina's