Excursies Mallorca

Het bruisende Spaanse eiland Mallorca is ideaal voor diverse soorten vakantiegangers. Ben je bijvoorbeeld gek op actieve excursies en wil je op die manier een hele andere kant van het eiland zien? Dat kan! Op Mallorca zijn verschillende indrukwekkende excursies te boeken. Trek er bijvoorbeeld op uit richting het binnenland of ga sterren kijken bij de sterrenwacht! We hebben een aantal uitstapjes voor je op een rij gezet die je absoluut moet ondernemen wanneer je op Mallorca bent.

Boottocht naar Ibiza

Mallorca ligt naast het prachtige eiland Ibiza. Omdat beide eilanden adembenemend zijn kun je vanaf Mallorca verschillende dagexcursies per boot naar Ibiza boeken. De overtocht is alleen al het boeken waard: door het azuurblauwe water en de hele bijzondere uitzichten vanaf de boot heb je het idee alsof je je in de Caraïben bevindt. Boottochten naar Ibiza kunnen vaak geboekt worden bij de reisleiding, bij je hotel of in diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in excursies.

Sterren kijken met Tapas

Wanneer je aan Mallorca denkt denk je niet zo snel aan sterren kijken als excursie. Dat is precies de reden waarom deze excursie aan te raden is. Op Mallorca staat een sterrenwacht die enkele dagen per week open is voor publiek. Bij een excursie naar de sterrenwacht in het dorp Costix kom je langs kleine wegen en schilderachtige dorpjes, die je met een grote touringbus niet zo snel zou zijn. Je begint de avond met een paar lekkere tapas en een goed glas wijn om vervolgens weg te dromen onder een immens grote sterrenhemel.

Bekijk het binnenland

Je vindt veel excursies aan de kust van Mallorca. Toch is het binnenland ook ontzettend bijzonder: te mooi om niet te bekijken. Ga daarom op excursie naar het binnenland van Mallorca. Bekijk oude dorpen, magische bosweggetjes, prachtige flora en fauna en intense uitzichten! Kom je in het voorjaar of najaar? Bekijk het binnenland dan vanaf de fiets of stippel een mooie wandelroute uit. Onderweg lunch je op een plek met een spectaculair uitzicht over de landschappen van het eiland.

Actieve excursies

Voor de sportieveling zijn er tevens diverse actieve excursies te boeken op het eiland. Mallorca is een paradijs voor iedereen die van watersport houdt. De zomer met haar vele zonuren is de ideale tijd om er eens flink op uit te gaan. Ga bijvoorbeeld duiken, zeilen, kajakken of waterskiën! Nog net iets extremer? Dat kan ook zeker op Mallorca: kom wakeboarden, kitesurfen of windsurfen!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca

Gerelateerde pagina's