Fietsen op Mallorca

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen op Mallorca hun hart ophalen. Mallorca is namelijk het fietseiland bij uitstek. Door de aangename temperaturen en het reliëf van het Tramuntanagebergte is het een aangename omgeving voor een fietsvakantie. Duizenden professionele wielrenners en vakantiegangers zijn hier bijna het hele jaar door op hun fiets te vinden.

Wanneer fietsen op Mallorca

Voor de mooiste fietstochten kun je van februari tot oktober op Mallorca terecht, hoewel er tot mei de meeste fietsers te vinden zijn. In de winter rijden professionele wielrenners op Mallorca om te trainen voor Europese wedstrijden. Aangezien de zomermaanden vrij warm zijn op Mallorca, is dit niet voor iedereen de meest geschikte periode voor een fietstocht. Toch zijn er fanatieke fietsers die zweren bij warme temperaturen tijdens een tochtje op de mountainbike. Ben je in de zomer op Mallorca en maak je toch graag een fietstocht, stap dan vroeg in de morgen op de fiets en zorg dat je in de schaduw blijft.

Fiets huren op Mallorca

Wil je je eigen fiets niet mee te hoeven nemen naar Mallorca, dan kun ter plaatse een fiets huren bij een van de uitstekende verhuurbedrijven. Zo hoef je je fiets niet mee te sjouwen, er niet voor te betalen op de luchthaven en ben je niet uren bezig met het veilig inpakken van je fiets voor de lange reis. Bovendien kun je bij de verhuurbedrijven kiezen voor de nieuwste modellen kwaliteitsfietsen tijdens je fietsvakantie in Mallorca. Je kunt als amateurfietser of wielertoerist ook kiezen voor fietshuur van halve en hele dagen, zodat je op de fiets Mallorca en zijn platteland met kleine dorpjes en rijke cultuur kunt ontdekken.

Mooie fietsroutes op Mallorca

Op welke locatie op Mallorca je gaat fietsen ligt aan het soort fietstocht dat je wilt maken. Ga je voor een uitdagende tocht op je mountainbike, of voor een gezellige fietstocht met de hele familie? In Playa de Palma, vlakbij het vliegveld, tref je voornamelijk vlakke routes met hier en daar wat heuvels voor rustige fietstochten. Je vind er fietswinkels waar je een fiets kunt kopen en fietshotels voor je verblijf. Ook in het bij fietsers populaire Alcudia vind je vele fietshotels waar je terecht kunt voor onderhoud aan je fiets en een veilige stalling. Hier worden fietstochten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen.

Fietsroutes langs de kust

Aan de oostkust ligt Cala Millor met prachtige routes langs de kust en aansluiting op het Llevant Natuurpark. In het park vind je uitdagende heuvels en natuurlijk een prachtig groen uitzicht. Onthoud bij het uitzoeken van een mooie fietsroute, dat hoewel de klim niet zo steil is, je door het warme weer en de lengte van de klim deze toch zeer uitdagend kan zijn. Laat het je er evengoed niet van weerhouden wanneer je weet dat je een prima fietser bent en de juiste uitrusting hebt.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca

Gerelateerde pagina's