Wandelen op Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca in de Balearen is de ideale vakantiebestemming voor een wandelvakantie. Sterker nog: het eiland heeft er de laatste jaren alles aan gedaan om het populairste wandeleiland van de hele Middellandse Zee te worden. Vooral het berggebied in het westen van Mallorca is niet meer weg te denken uit de Europese wandelgebieden van het moment. Er is ontzettend veel te zien op het eiland en er zijn een aantal bijzondere routes te wandelen.

Mooiste gebieden om te wandelen

Bergrug Serra de Tramuntana in het westen van het eiland staat bekend als hét wandelgebied van het eiland. Het is niet per se het meest uitgestrekte gebied wat betreft kliffen en rotsen, maar het biedt wel een aantal adembenemende groene plekken en bizarre uitzichten. Wat je normaal gesproken vaak ziet op een eiland zoals Mallorca is dat de berggebieden kaal en leeg gevreten (door de lokale dieren) zijn. De Serra de Tramuntana is dat echter totaal niet. Je vindt er uitgestrekte groene vlaktes, uitgebreide dennenbossen en verschillende soorten palmbomen. In het noorden en het noord-oosten van het eiland kun je diverse mooie kustwandelingen maken waarbij je schilderachtige uitzichten hebt over de azuurblauwe zee, het binnenland en een prachtige natuur.

Beste tijd voor een wandelvakantie op Mallorca

Eigenlijk kun je wat betreft temperatuur bijna het gehele jaar door goed wandelen op Mallorca. Toch zijn er bepaalde momenten die je beter kunt mijden. In de zomermaanden juli en augustus kan het heel heet worden op het eiland, wat absoluut niet fijn is voor een wandelvakantie. Vanaf december tot en met maart kan het flink stormen en regenen op Mallorca, wat ook niet bepaald goede omstandigheden zijn voor een uitgebreide wandeltocht. Mei en september zijn door de (zomer)vakantie behoorlijk druk: de kans dat je in files op de wandelpaden loopt is groot. Dat wandelt niet lekker en je wilt vaak toch ook een beetje een "alleen op de wereld"-gevoel hebben.

Ga daarom in de maanden april, oktober en november naar Mallorca om in alle rust te kunnen genieten van de mooiste wandelpaden van Mallorca. Tip: in het voorjaar en dan met name in april kun je het eiland in volle bloei zien! Dat is een keer wat anders dan de droogte in de zomermaanden. Bekijk voordat je boekt overigens ook even wanneer de Duitsers vakantie hebben. Mallorca als wandeleiland is namelijk voornamelijk geliefd bij de Duitse toeristen. Om drukte te voorkomen is het handig om voor of na hun vakanties te gaan.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca

Gerelateerde pagina's