Auto huren Mallorca

Het eiland Mallorca is een waar vakantieparadijs; een heerlijk klimaat, fantastisch eten en prachtige natuur. Met een huurauto maak je hier het allerbeste van! Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto op Mallorca.

Voordelen

Niets is lekkerder dan dit prachtige eiland te verkennen met een eigen huurauto. Zo kom je snel in een van de vele leuke dorpjes die Mallorca rijk is en bepaal jij waar en wanneer je stopt. Bovendien is het hebben van een huurauto op Mallorca de ideale manier om bij je verblijfslocatie te komen. Wij raden je ten zeerste aan om jezelf net dat extra beetje luxe, comfort en vrijheid te gunnen.

Handige tips

De infrastructuur op Mallorca is, net als in Spanje, prima in orde. Ben je avontuurlijk ingesteld? Let er dan op een huurauto te kiezen met wat meer motorkracht. Zo zijn ook de onherbergzame plekken eenvoudig te bereiken. Wees gerust, Mallorca is een veilig eiland. Echter, gebruik altijd je gezond verstand. Net als in Nederland laat je ook op Mallorca in je huurauto geen waardevolle spullen achter.

Rijgedrag

De snelheidslimiet op Mallorca is 120 km/u op de snelweg en 90km/u op hoofdwegen. Houdt altijd de borden in de gaten, vooral op kleinere weggetjes en in dorpen. Wees ook op je hoede voor flitsers, die meer en meer voorkomen. Andere verkeersregels op Mallorca spreken voor zich: iedere inzittende moet een veiligheidsgordel dragen en je dient altijd je rijbewijs en verzekeringspapieren bij je te hebben. Wel opmerkelijk is de regel om ten alle tijden een fluorescerend vest in de auto te hebben. Wil je je huurauto parkeren? Controleer dan altijd of een parkeerkaartje nodig is, zo voorkomt je onaangename verrassingen achteraf.

Gewoontes

Over het algemeen is er op Mallorca niet veel verkeer op de weg. Wel is Mallorca, vanwege het klimaat en de degelijke infrastructuur, een ideaal eiland voor fietsers. Je kan er dan ook op rekenen zo nu en dan groepen wielrenners tegen te komen. Het is gebruikelijk om je coulant op te stellen. Mallorca is een ontspannen eiland; mañana mañana! Stel je rijgedrag hier op in. Kies je er voor de bergwegen te berijden dan komt u ongetwijfeld haarspeldbochten tegen. Wees oplettend, vooral in de zomermaanden, wanneer ook toeristenbussen zich over deze bergwegen begeven. Ook kan een reis door de bergen met je huurauto langer duren dan je vooraf berekend had.

Waarom online een auto huren

Regel je huurauto bij voorkeur vooraf: Zo weet je direct wat je betaald, kan je type huurauto’s en voorwaarden vergelijken en hoef je bij aankomst zich geen weg te banen door talloze verhuurders. Eenvoudigweg op de bank de mogelijkheden verkennen, goedkoop boeken en onbezorgd beginnen aan een welverdiende vakantie op Mallorca. Bovendien kost vooraf reserveren vaak minder geld.

Halen / inleveren

Je huurauto is in veel gevallen direct af te halen en weer in te leveren op het vliegveld. Uiteraard kan je ook in steden als Palma de Mallorca, Muro en Alcúdia terecht. Op het moment dat je de auto ophaalt zal het huurauto personeel je alle informatie geven die je nodig heeft om je huurauto terug te brengen.

Prijzen

Of je nu kiest voor een fourwheel drive , een compacte gezinsauto of een cabrio, er is voor elk budget wat wils. De prijzen op Mallorca liggen over het algemeen lager dan dat wij in Nederland gewend zijn, hetzelfde geldt voor de prijzen van huurauto’s. Dat maakt het huren van een auto op Mallorca zelfs voor het kleinste budget bereikbaar.

Betalen

Op Mallorca betaalt men met de Euro. In de steden en de kustplaatsen zijn er voldoende pinautomaten te vinden. Ook in de meeste winkels en restaurants kan je met je Nederlandse bankpas terecht en worden alle gangbare creditcards geaccepteerd. Op de kleinere plekjes kan dit lastiger zijn, het is dan ook raadzaam om contact geld bij je te dragen.

Autoverhuurbedrijven op Mallorca

  • Sixt
  • Europcar
  • Auto Europe
  • Rentalcars
  • Avis
  • Sunnycars
  • Happycar
  • EasyTerra
Bekijk accommodaties op Mallorca