Bezienswaardigheden Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Mallorca

Mallorca is een favoriete vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Mallorca heeft echter veel meer te bieden dan alleen deze elementen. Er zijn diverse drukbezochte attracties te vinden op het eiland die een vakantie een geheel ander tintje geven. Zelfs de wat minder drukbezochte bezienswaardigheden zijn de moeite waard om te bezoeken. Welke bezienswaardigheden mag je tijdens een vakantie op Mallorca niet missen?

Bewonder de onderwaterwereld in Aquarium van Palma

Een van de populairste attracties op Mallorca is ongetwijfeld Aquarium van Palma. Zowel de Middellandse Zee als de tropische zeeën zijn in dit aquarium vertegenwoordigd. Als je in de zomer dit aquarium van een bezoek wilt voorzien, is het slim rekening te houden met lange wachtrijen. Het wachten is echter meer dan de moeite waard, want de veelkleurigheid van dit aquarium zal ongetwijfeld veel indruk op je achterlaten. Dat geldt zeker voor het haaienbassin.

Cultuur en historie in Pollentia

Vind je het leuk om tijdens je vakantie op Mallorca ook iets van de geschiedenis te leren kennen? Pollentia is een voormalige Romeinse stad van het eiland en er zijn diverse bijzondere vondsten te bewonderen, waaronder een theater uit de Romeinse tijd. Er worden nog regelmatig nieuwe ontdekkingen gedaan in deze stad, dus zorg ervoor dat je dit stadje niet voorbij loopt.

Kom tot rust in het klooster van Lluc

Heb je behoefte aan een stukje zingeving en rust tijdens je vakantie? Klooster van Lluc is het gehele jaar geopend en je hoeft geen entree te betalen. Jaarlijks wordt het klooster bezocht door talloze bedevaartgangers. Je kunt er zelfs een appartement of kamer boeken voor een zinvolle en rustgevende overnachting.

De grotten van Ham en Drach

Een andere rustige plek op Mallorca is Porto Cristo. Je kunt er niet alleen romantisch dineren, vanaf deze plek heb je ook een geweldig uitzicht over zee. Je kunt er bovendien een bootje huren en een bezoekje brengen aan de vele grotten die Mallorca rijk is, waaronder Ham en Drach.

Genieten op Mallorca

Hoe je vakantie er op Mallorca ook uitziet, je hoeft je op het eiland geen seconde te vervelen. Uitgaan en lekker eten doe je in de hoofdstad Palma de Mallorca. Overal zijn terrassen en bars te vinden in de stad. Ben je de drukte een beetje zat en heb je behoefte aan rust en ontspanning? Het strand en de zee zijn altijd in de buurt. Laat je verrassen door de veelzijdigheid van het eiland en ga een fantastische vakantie tegemoet.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca