5 redenen om Soller (Mallorca) te bezoeken

Bekijk accommodaties op Mallorca
5 redenen om Soller (Mallorca) te bezoeken

Van Mallorca heb je waarschijnlijk al gehoord, maar grote kans dat je het plaatsje Soller op Mallorca nog niet kent. Dit plaatsje is jarenlang een grote favoriete vakantiebestemming van de lokale Spaanse bevolking, maar het wordt ook steeds populairder bij internationale toeristen. En wij snappen wel waarom. Soller is adembenemend mooi en heeft nog veel ongerepte natuur. Het is een stad die voor veel verschillende reizigers geschikt is om hun vakantie te vieren. Het is een perfecte getaway voor een romantische vakantie maar ook heel geschikt wanneer je met een gezin (met kinderen) op reis wilt gaan. Ook benieuwd naar deze Spaanse stad en waarom het een must visit bestemming voor post COVID is, lees dan snel verder.

1. Genieten in een rustige kustplaats

Soller is nog vrij onontdekt. Je zult er niet snel hordes toeristen tegenkomen. Het is vooral de Spaanse bevolking die hier hun vakantie viert. Hierdoor heeft de Spaanse stad zijn authenticiteit weten te behouden en krijg je ook echt het gevoel dat je in Spanje op vakantie bent. Als je naar andere kustplaatsen gaat of naar grote toeristische Steden zoals Barcelona, Madrid en Malaga, wordt je omringt door toeristen en zul je waarschijnlijk ook veel Nederlanders om je heen horen. In Soller heb je hier geen last van. Het is een rustige kustplaats en je zult de hele dag kunnen genieten van de prachtige Spaanse taal.

2. Budgetvriendelijk en heerlijk eten

Omdat Soller op dit moment nog vrij lokaal is, zijn ook de prijzen hier op aangepast. In grote Spaanse steden kom je vaak restaurantjes tegen met flinke toeristenprijzen. In Soller heb je dit niet. Je kunt er heerlijk eten en drinken voor zeer budgetvriendelijk prijzen. Een bord paella in een hoogaangeschrevene restaurant voor maar €3,- of een 'catch of the day' (vis),vers en gegrild van de bbq voor maar €5,-. Vooral als je van seafood houdt is deze kustplaats een must visit. Ze werken hier enkel met verse producten, vaak zelfs met de dagvangst waardoor je altijd lekker en vers zult eten.

3. Fijne wandelroutes en indrukwekkende bezienswaardigheden

Als wandelvakanties je ding zijn, dan is Soller dé bestemming voor jou. Het plaatsje heeft veel 'uphill' wandelroutes waarbij je de benen flink kunt trainen terwijl je geniet van een adembenemend mooi uitzicht. Boven aan de grootste heuvel van Soller kun je de Torre Picada vinden: Een oude ruïne die nog redelijk goed in tact is gebleven.

4. Heerlijke bed & breakfasts

Vergeet de grote resorts en hotels, in Soller staan de schattige bed & breakfasts centraal. Je logeert in de mooiste Spaanse huisjes omringt door vaak een prachtige tuin met kleurrijke flora en fauna.

5. Zeilen

De kust van Soller is ook perfect om te gaan zeilen. Er worden vanuit Soller ook zeiltours aangeboden waarbij je een halve dag of een hele dag een excursie kunt boeken en heerlijk kunt vertoeven op een zeilboot op zee. Je hoeft zelf niks te doen, alleen te genieten van het varen, van de zon en het azuurblauwe water. Soller is dé perfecte bestemming voor jouw volgende vakantie!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca