Autorondreis op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Autorondreis op Mallorca

Mallorca staat al jaren bekend om het grote massatoerisme in de zomermaanden. De meeste toeristen vliegen over om te genieten van zon, zee en strand, maar vergeten dat Mallorca veel mee te bieden heeft dan dat. De binnenlanden van het eiland hebben nog veel van hun authentieke karakter behouden en zijn een aanrader om te ontdekken met een huurauto. Zo kunt u zelf bepalen waar en wanneer u ergens heen wilt. We hebben ter inspiratie voor u twee van de mooiste autoroutes van Mallorca op een rij gezet.

Route 1

U begint uw autoreis vanaf Palma en rijdt richting Portals Nous. Vervolgens volgt u de borden naar de haven van PortalsNous. Deze haven is namelijk absoluut een bezoek waard door de vele terrassen en het uitzicht op de zee en de indrukwekkende jachten. Daarnaast biedt het plaatsje ook een divers aanbod aan luxe winkels en restaurants.

Na uw bezoek aan Portals Nous vervolgt u uw reis naar Port d’Andratx. Dit plaatsje laat de authentieke cultuur van Mallorca goed zien door het leuke, kleine centrum en de kleine restaurantjes aan het water. U kunt hier rustig rondwandelen via een van de mooiste wandelroutes op het eiland, tussen Andratx en Sant Elm.

U vervolgt uw reis richting Banyalbufar, de bergetappe. Onderweg rijdt u door prachtige berglandschappen, waar weinig toeristen te vinden zijn. De uitzichten tussen de rotsen zijn adembenemend en laten precies zien waarom Banyalbufar ook wel de kleine wijngaard aan zee wordt genoemd.

Tot slot vervolgt u, na deze bergetappe, uw weg naar het plaatsje Esporles. 2,5 kilometer hier vandaan ligt Sa Granja, een museum dat de oude tradities en historie van Mallorca vertegenwoordigt. Het is absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen in dit museum en te ervaren hoe de middeleeuwen er op Mallorca uit zagen. Na dit bezoek vervolgt u uw reis terug naar Palma.

Route 2

Deze route start eveneens in Palma en leidt u naar het eerste stoppunt, Valldemossa. In deze plaats vindt u het klooster waar de beroemde componist Chopin verbleef van 1838 tot 1839. Valldemossa heeft veel gezellige cafés waar u heerlijk kunt ontbijten. Daarnaast biedt het historische centrum vele steegjes en straatjes waar u doorheen kunt wandelen.

Als u verder reist komt u langs het plaatsje Deia. Dit kleine dorpje is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het is tegen het Tramuntana gebergte gelegen en staat bekend om de bezoeken van vele kunstenaars. De omgeving van dit plaatsje is prachtig en geeft een idyllische indruk doordat de berg de Teix boven de verschillende huisjes uitrijst. Vervolgens zet u uw reis voort naar het plaatsje Soller. Deze plaats staat bekend om zijn rijkdom en beschikt over prachtige herenhuizen, leuke winkels en een marktplein dat de typische Spaanse invloeden laat zien.

Het volgende dorp waarnaar u uw reis vervolgt,Fornalutx, is al twee keer uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Spanje. De sfeer in Fornalutx is bijna sprookjesachtig door de smalle steegjes, huizen van goudgeel natuursteen en kleine pleintjes met fonteinen, omringd door citrusbomen. Absoluut een wandeling waard dus!

Tot slot komt u bij het laatste dorp, voordat u uw reis terug vervolgt naar Palma, CalaTuent. Onderweg naar deze plaats komt u langs de twee stuwmeren die Palma van water voorzien. Vervolgens komt u langs het meest spectaculaire stuk van de route. De weg naar CalaTuent kent een hoogteverschil van 800 meter met haarspeldbochten. Het kost u wel wat extra tijd om deze route af te leggen maar het is zeker de moeite waard. Aangekomen in CalaTuent, is het mogelijk om een frisse duik te nemen en te relaxen op het prachtige strand. Als u uiteindelijk terug wilt naar Palma moet u dezelfde weg terug rijden en via Inca uw weg terug vervolgen.

Meer informatie: http://www.holidaycars.com/autohuur/spanje/palma-de-mallorca-airport/

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca