Bezoek het pittoreske Fornalutx

Bekijk accommodaties op Mallorca
Bezoek het pittoreske Fornalutx

Heb je wel eens gehoord van Fornalutx op Mallorca? Dit authentieke bergdorpje ligt hoog in het Tramuntana gebergte. Bezoekers worden verrast door de combinatie van oranje stenen huisjes met rode daken en de friszoete geur van de omringende citrusbomen. Ben je nog meer benieuwd waarom een bezoekje aan Fornalutx de moeite waard is? Lees dan vooral verder.

Bezienswaardigheden in Fornalutx

De kerk in het dorpshart is zeker een attractie die je niet mag overslaan, vanwege de unieke mix van originele gotische kenmerken en barokke renovaties. Een andere trekpleister is het stadhuis, die wordt gesierd door een 17e-eeuwse verdedigingstoren. Uiteraard is het dorp zelf de belangrijkste attractie. Door de smalle straatjes en oude huisjes lijkt het alsof de tijd in Fornalutx heeft stilgestaan. Het voelt hier echt alsof je bent ontsnapt uit de gekte van het hedendaagse bestaan.

Ondanks de toestroom van nieuwe inwoners en toeristen zijn de autoriteiten er tot nu toe goed in geslaagd om de authenticiteit te bewaren. Om die reden heeft Fornalutx in 1983 een prijs gekregen van het toeristenbureau van Mallorca.

Voor de actieve vakantieganger

Ben je niet zo van het stilzitten? Ook dan biedt (de omgeving van) Fornalutx volop mogelijkheden. De bergachtige ligging maakt deze plek een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers. Vergis je echter niet in de sprookjesachtige omgeving: zelfs voor de diehard berggeiten is het aanbevolen om een gids in te huren.

Voor de levensgenieters is Plaça d'España een hele fijne plek. Het pleintje is omringd door kleine cafés en winkels van lokale ondernemers. De producten die je hier kan kopen vind je dus nergens anders. Iets verderop in een straatje vind je de Panaderia de Fornalutx en dat is ook een echte aanrader. Daar kun je genieten van een verscheidenheid aan versgebakken producten. De geur van vers brood komt je al tegemoet als je het straatje in loopt. Wil je toch iets meer de gangbare producten shoppen? Dan is Sóller de uitgewezen stek voor je grotere inkopen. Hier vind je namelijk een scala aan designerartikelen en lokale kunst.

Wil je na al die activiteiten languit liggen en zonnebaden? Het dichtstbijzijnde strand ligt 7 kilometer bij het dorpje vandaan. Er gaat een tram van het dorpje naar de kustlijn bij Port de Sóller. Je zult zien dat deze reis net zo mooi is als de bestemming zelf. Reis daarom af naar Fornalutx voor de ultieme betovering...

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca