De geheimen van het binnenland van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
De geheimen van het binnenland van Mallorca

Het binnenland van Mallorca wordt vaak minder bezocht dan alle toeristische attracties op het vakantie-eiland, maar toch heeft Mallorca ongelofelijk veel te bieden. Als je een klein beetje een ontdekkingsreiziger bent, dan kun je op Mallorca zeker je hart ophalen. Er is zoveel moois te ontdekken op het eiland wat je er misschien niet had verwacht. Wat maakt het binnenland van Mallorca zo bijzonder? 

De lokale markten en bazaars

Wil je kennismaken met de lokale bevolking en gebruiken? Alleen daarom al is het de moeite waard het binnenland van Mallorca te bezoeken. Zo zijn er volop markten en bazaars die je kunt bezoeken. Paarden, koeien, geiten en kippen worden bijvoorbeeld veel verhandeld op de markten. Het is leuk dit eens met eigen ogen te zien. Natuurlijk kun je ook allerhande producten aanschaffen op de markten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan groente, fruit of mooie kleding.

Een wijnexcursie inclusief rondleiding

Mallorca associeer je misschien niet direct met wijn, maar toch zijn er op Mallorca verschillende wijngaarden te vinden. Tijdens een trip door het binnenland kun je deelnemen aan verschillende wijnexcursies inclusief rondleiding. Onder leiding van een Mallorcaanse somelier of eigenaar van een wijngaard, kun je kennismaken met de Mallorcaanse manier van wijn verbouwen.

Variatie aan landschappen

Het binnenland van Mallorca bezoek je niet alleen vanwege de lokale markten en wijnproeverijen, maar juist ook vanwege de variatie aan landschappen. Er zijn diverse panorama's waar je volop kunt genieten van wat het eiland je te bieden heeft. De spectaculaire kloof in Sa Calobra is indrukwekkend om te zien, maar dat geldt evenzo voor het schilderachtige Puerto de Soller. Het plaatsje is niet alleen opvallend rustig, maar heeft bovenal een mondiale uitstraling.

Waarom het binnenland van Mallorca?

Natuurlijk wordt Mallorca volop geassocieerd met zon, zee, strand, drank en feesten. Dat is natuurlijk wel een beetje waar, maar daardoor wordt tevens onderschat wat het eiland nog meer te bieden heeft. Juist de plekken die door veel toeristen niet worden bezocht, zijn juist de moeite waard om te ontdekken. Het is hartstikke zonde als je de schoonheid van Mallorca niet weet te vinden en te waarderen. Er liggen zoveel natuurlijke en historische rijkdommen verborgen, dat je deze eigenlijk niet aan je voorbij mag laten gaan.

Begint het al een beetje te kriebelen bij je en heb je nog geen vakantie geboekt voor het komende seizoen? Overweeg dan om een trip te boeken naar Mallorca en ga een fantastische tijd tegemoet in het veelzijdige binnenland van dit zonnige eiland.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca