De leukste dorpjes op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
De leukste dorpjes op Mallorca

Altijd heerlijk, een trip naar Mallorca. Genieten van strand, zon, ontspanning en dat fantastische Spaanse sfeertje. Heel verrassend is telkens weer om te ontdekken dat er nog een heel aantal echt authentieke dorpjes zijn overgebleven. Ondanks het vele toerisme op Mallorca, vind je in verschillende van deze dorpjes echt nog het Spanje van vroeger. Daarnaast zijn er vaak ook wel wat restaurantjes of een gelegenheid om lekker wat te drinken. Leuk om tijdens een vakantie op Mallorca ook een aantal van deze dorpjes te bezoeken. Echte aanraders zijn bijvoorbeeld :

Artà

Artà is echt een eldorado voor cultuurliefhebbers. Je komt hier niet veel toeristen tegen, maar des te meer geschiedenis. Het is maar een klein dorpje en het is gelegen in het noordoosten van Mallorca. Karakteristiek voor dit dorp is de ommuurde San Salvador kerk en de gotische kerk. Via een steile weg kun je omhoog klimmen om bij deze kerken te komen en dan heb je, naast de prachtige kerken, een geweldig uitzicht over de omgeving. In Artà vind je ook nog de grootste grotten van het eiland. Deze stammen uit de Middeleeuwen en werden toen gebruikt tegen aanvallen. Het is mogelijk om met een gids door deze grotten te wandelen en tekst en uitleg te krijgen.

Valdemossa

Het is heel bijzonder voor met name muziekliefhebbers om rond te wandelen in Valdemossa. De meeste kenners van klassieke muziek zullen verrast opkijken wanneer ze de naam van Frederik Chopin horen noemen. Deze componist bracht enkele maanden van zijn leven door in het klooster van dit dorp. Interessant is het museum dat is ingericht over Chopin. Zelfs de piano waar hij op speelde is hier nog te vinden. Na een stukje muziekcultuur, is het heerlijk toeven op een terrasje in het gezellige dorp.

Cala d'Or

Mallorca bezoeken is toch ook echt wel genieten van zand, zee, zon en natuur. Dit alles is prima beschikbaar in het dorpje Cala d'Or. Een plaatsje in het oosten van het eiland met fantastische zandstranden, prachtige natuur en ook nog eens diverse restaurantjes. Heel prettig op Cala d'Or is dat het er niet zo druk is als op de zandstranden langs de zuidkust van Mallorca. Ideaal ook als je met jonge kinderen op vakantie bent.

Sineu

Sineu is vooral bekend om zijn markt. Iedere woensdag wordt deze gehouden in het centrum van het dorp. Dit is echter niet de enige reden waarom je Sineu zou moeten bezoeken. Dit is nou echt zo'n dorpje waarin je je eeuwen terug waant in de tijd. Je vindt hier ook echt nog die lieflijke sfeer van het Mallorca van vroeger. Tijdens een wandeling door het dorp kom je echt nog diverse waterputten en molens tegen. In de Middeleeuwen was Sineu een belangrijke stad waar zelfs een koninklijke residentie te vinden was. Deze is nog intact en wordt al honderden jaren gebruikt als nonnenklooster.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca