De must-taste restaurants van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
De must-taste restaurants van Mallorca

Mallorca is de plek voor levensgenieters. Het Spaanse eiland heeft prachtige stranden, heerlijke zon, zee en heel veel lekker eten. Want voor culinaire genieters is dit een waar schateiland. Hier kun je op culinair avontuur of gewoon genieten van gewoon heel lekker eten. Daarom hier de plekken waar je kunt proeven van smaakvol Mallorca, van goed betaalbaar tot Michelinsterwaardige restaurants.

Proeven van authentiek Mallorca

Mallorca heeft als eiland al goede voedingsproducten te bieden. Het is daarom bijna een verplichting aan je smaakpapillen een keer te eten in een van de restaurants die zich laten inspireren door de smaken van het eiland zelf. De zee biedt verse vis en zeevruchten, van het platteland komen seizoensgroenten. Mallorca is bekend om de pittige worst. Verder heeft de streek eigen kaassoorten en zelfs sinds enige tijd twee wijnen. De Mallorcaanse keuken is simpel en smaakvol. Soep van bonen of geroosterd brood met olijfolie, knoflook en tomaat zijn bekende streekgerechten. Typische zoete delicatesse is de ensaimada, een spiraalvormig gebak die met room of jam gevuld kan worden. Verder worden op Mallorca veel tapasgerechten gemaakt. In QuitaPenas vind je een ruime keuze aan heerlijke tapasgerechten. Het uitzicht op de bergen is hier nog een extra smaakmaker. Voorbeeld van restaurant met gerechten uit de echte Spaanse keuken op het menu is Rapha la Terracitta. Vooral de sangria wordt hier door diverse bezoekers aangeprezen. Voor goede visgerechten van klasse kwaliteit is Bens d'Avall een echte aanrader. Hier worden traditionele visgerechten op een nieuwe, verfrissende wijze gepresenteerd.

Mallorca & de internationale keukens

Mallorca heeft zelf een heerlijke keuken. Maar als het om eten gaat, is dit eiland van alle markten thuis. In de toeristische gedeeltes van het eiland vind je dan ook een aantal toprestaurants. Simply Fosh is het restaurant waar je echt kan genieten van hemelse gerechten. Bijna letterlijk: het restaurant is in een 17de eeuwse refter, de eetzaal van een klooster, ingericht. Hier worden gerechten uit diverse Europese keukens op verrassende wijze gecombineerd. Wilt je echt op culinair avontuur? Laat je verrassen door Mister Green. Dit restaurant probeert je smaakpapillen te betoveren met een mix van koosjer, Latijns Amerikaans en Lets. Goed, goedkoop en gezellig is tenslotte Mar de Vins. Dit is een vriendelijk eetcafé met trendy organische gerechten gemaakt van lokale producten.

Mallorca nodigt je graag uit aan tafel om te genieten van de must-taste restaurants!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca