Deià: de verborgen schat van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Deià: de verborgen schat van Mallorca

Het kleine kustplaatsje Deià ligt in het noordwesten van Mallorca en is één van de mooiste dorpjes van het eiland. De pittoreske omgeving is debet aan de gunstige ligging. Omdat het aan de voet van de berg Teix en aan de kust van de Middellandse zee ligt, is Deia al jarenlang een trekpleister voor vele bekende artiesten.

Idyllisch plaatje

Deia is met ongeveer 625 inwoners dunbevolkt. Het dorpje ligt op een helling met enkel wat gele vierkante huizen rondom een kerkje. Deia is bergachtig maar daarnaast ook heel erg groen. Dat komt door de vele mooie tuinen die het dorp rijk is. Geniet van het idyllische plaatje door de berg Teix te beklimmen. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Kunst en muziek

Het dorp heeft al sinds lange tijd een magische aantrekkingskracht op kunstenaars en muzikanten. Een van de bekendste artiesten die er heeft gewoond is de schrijver en dichter Robert Graves. Omdat Deia zo’n inspirerende plek was heeft hij hier vele werken geschreven. Na zijn dood is zijn huis omgedoopt tot een museum. Andere beroemdheden die graag in Deia verblijven zijn onder andere Ava Gardner, Michael Caine en Richard Branson. Ook de muziek speelt een belangrijke rol: elk jaar vindt in de zomer het Festival Internacional de Deia plaats. In het najaar wil je het Deia Art Festival zeker niet missen.

Het strand van Deià

Slechts 30 minuten bij het oude dorpje vandaan ligt Cala Deià, de een kleine baai omringd door rotsen. Het kleine strand is eveneens bezaaid met stenen en kiezels. Liefhebbers van vis kunnen hier hun hart ophalen. De twee restaurants die in het baaitje liggen serveren maaltijden met vis die zo vers uit de zee komt. Wil je volledige rust en ontspanning op het strand? Op het andere strandje van Deia, Llucari, komen weinig mensen omdat het alleen bereikbaar is met de boot of via een wandelpad. Verder zijn er op dit strandje modderbaden en naturisten te vinden. Op Llucari is het dus relaxen met een knipoog ;)

Andere bezienswaardigheden

Wandelliefhebbers kunnen in Deia ook hun hart ophalen. De vele bergpaadjes en heuveltoppen zorgen voor een stevige klim en een prachtig uitzicht. De culinaire genieters kunnen weer goed terecht bij Cafe Miro, om te genieten van thee met huisgemaakte gebakjes aan de voet van de berg. Ga daarna voor een diner naar Michelinsterren restaurant Es Raco d’es Teix om de beleving compleet te maken. Eigenlijk maakt het niet uit waar je van houdt, alle liefhebbers van het leven kunnen terecht in Deia.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca