Es Torrent de Pareis op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Es Torrent de Pareis op Mallorca

Tijdens een vakantie op Mallorca kun je genieten van hagelwitte stranden, een mooie blauwe zee en idyllische baaien. Maar dat is lang niet alles wat Mallorca te bieden heeft. Het is een gastvrij eiland met een heerlijke keuken, fantastische steden en een schitterende natuur. Vooral in die natuur zijn er nog plekjes te vinden die menig vakantieganger adembenemend vinden. Es Torrent de Pareis is hier een goed voorbeeld van.

Een bijzondere plek

Voor de Mallorcaanse bergbeklimmer is Es Torrent de Pareis de meest spectaculaire wandeling op het eiland. Daarbij is de kloof uitgeroepen tot ‘Monument Natural’ en ‘UNESCO World Heritage site’. Dat Es Torrent de Pareis deze titels ruimschoots verdient zie je aan de biologische en geologische eigenaardigheden, zoals de diepe canyons, de hoge kliffen en de wilde natuur. De volledige wandeling bij Es Torrent de Pareis is niet voor iedereen weggelegd. Een wandeling die in zijn geheel zeker zes uur in beslag neemt voor een afdaling van zes kilometer.

Van Escora naar Sa Calobra

Voor de uitgebreide versie start je in Escora en loop je naar Sa Calobra. Voor deze afdaling moet je goed voorbereid zijn. Na een zware regenval mag je bijvoorbeeld de canyon pas na 10 dagen in. Voor deze afdaling moet je redelijk fit zijn, de moeilijkheidsgraad is gemiddeld tot hoog. De hond kun je het beste thuis laten en kinderen boven de 10 jaar kunnen eventueel onder begeleiding mee. De diepe kloof biedt de meest schilderachtige plaatjes maar ook veel klimpartijen. Vanaf het Lluc-gebied in het hart van de Serra Tramuntana loop je naar de zee om daar te eindigen op een schitterend zandstrand in de baai van Sa Calobra.

Starten in Sa Calobra

Je kunt ook op dit strand van Sa Calobra aan je wandeling beginnen. Op het eerste stuk heb je in de fraaie uitgesleten kloof met de steile rotsen je nog wat verkoeling van de zeewind. Af en toe de schaduw opzoeken is sowieso prettig. Van hieruit kun je door de kloof heen wandelen en eventueel bovenlangs teruglopen, maar je kunt ook weer door de kloof teruglopen. Er zijn ook speciale gemarkeerde routes door de kloof. Op de bodem van de kloof kan de temperatuur flink oplopen, dus neem altijd voldoende water mee. Van maart tot juni en van september tot november zijn de beste periodes voor een wandeling in de Es Torrent de Pareis maar dan kan het ook wat drukker zijn. Begin in deze periode vroeg of kies voor een doordeweekse dag. In de kloof is geen mobiel bereik dus wees goed voorbereid.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca