Fietsvakantie op Mallorca? Mooi en avontuurlijk

Bekijk accommodaties op Mallorca
Fietsvakantie op Mallorca? Mooi en avontuurlijk

Het Spaanse eiland Mallorca wordt hoofdzakelijk geassocieerd met zon, zee en strand. Dit vakantie-eiland heeft echter veel meer te bieden dan alleen het boeken van een zonvakantie. Mallorca is namelijk bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke en ontspannen fietsvakantie. Wil je eens iets anders dan alleen op het strand liggen? Kies dan voor een fietsvakantie op Mallorca.

Mallorca als fietsparadijs

Mallorca is een waar paradijs voor fietsers, echter is dit voor de meeste toeristen onbekend. Dit schitterende Balearen eiland brengt je langs talloze bloemrijke stenen muurtjes en grootse windmolens. Bovendien zijn er op Mallorca ook talloze velden waar bomen vol abrikozen, citrussen en vijgen groeien. Toch heeft het eiland nog veel meer te bieden dan alleen prachtige natuur. Het aangename klimaat werkt hier ongetwijfeld aan mee.

Indrukwekkende uitzichten en oude kloosters

Het eiland Mallorca wordt gekenmerkt door flink wat heuvels. Bovenop deze heuvels zijn diverse historische dorpjes en kloosters gebouwd. Het is een mooie ervaring om eens door de dorpjes te fietsen of een bezoek te brengen aan een klooster. Het is de ultieme plek om tot rust te komen. Op de heuveltoppen word je beloond met een schitterend uitzicht over de omgeving. Wat wil je nog meer?

Goede infrastructuur op Mallorca

De infrastructuur op Mallorca is uitstekend geregeld. Dit garandeert jou een zorgeloze fietsvakantie. Er zijn talloze weggetjes te vinden die jou een mooie fietstocht bezorgen. Zorg uiteraard dat je voldoende bandenplakspullen bij je hebt en stippel van tevoren een fietsroute uit. Wellicht is het een idee om alvast wat overnachtingsadresjes te boeken zodat je je daar niet druk om hoeft te maken.

Tips voor een onvergetelijke en betaalbare fietsvakantie op Mallorca

Na een intensieve fietstocht is er niets fijner dan ontspannen aan zee. Op Mallorca zijn tal van baaien te vinden waar je eindeloos geniet van een strakblauwe lucht en een adembenemende zee. Dit kan bijvoorbeeld bij de baai van Pollença. Je vermoeide benen en voeten waarderen ongetwijfeld de verkoeling van het water.

Overnacht in een sfeervol stadshotel of verblijf in een comfortabel landhuis. Dit hoeft zeker niet duur te zijn als je weet waar je moet zoeken. Bovendien helpt het om zo vroeg mogelijke je vakantieadres te reserveren. Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Een fietsvakantie op Mallorca valt een stuk voordeliger uit wanneer je deze buiten het hoogseizoen boekt. Laat je verrassen door wat Mallorca jou als fietseiland te bieden heeft!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca