De 5 geheimen van Ca'n Picafort

Bekijk accommodaties op Mallorca
De 5 geheimen van Ca'n Picafort

Ca'n Picafort is één van de mooiste plekjes van het populaire eiland Mallorca. Ooit was het een klein vissersdorpje maar inmiddels staat het vooral bekend als een gezellige vakantieplaats waar altijd wel iets te beleven valt. Ca'n Picafort ligt ten zuiden van de baai van Alcudia. Maar wat heeft het dan eigenlijk allemaal te bieden? Hieronder bespreken we de vijf mooiste geheimen van dit unieke vakantieoord!

De haven

Zoals gezegd is Ca'n Picafort oorspronkelijk een echt vissersdorpje. Dat is nog steeds goed te zien. Er zijn vandaag de dag dan ook nog steeds behoorlijk wat inwoners die leven van de visvangst, zeker nu het toerisme steeds meer toeneemt. Het is ontzettend leuk om eens een kijkje te nemen in de haven van het dorpje. Dit is een gecombineerde jacht- en vissershaven. Probeer de haven te bezoeken waneer de vissers aan het einde van de dag terugkomen. Het is dan één en al bedrijvigheid in de haven!

Boulevard

De boulevard van Ca'n Picafort is langzaam maar zeker groter geworden sinds de toeristen dit vissersdorpje weten te vinden. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bruisende boulevard waar elke dag van alles te beleven valt. Er zijn talloze winkels, boetiekjes en natuurlijk heel veel horeca-gelegenheden. Drink gezellig een drankje in één van de vele bars of laat je verrassen in een restaurant door de vangst van de dag te bestellen. Verser ga je jouw vis nooit meer geserveerd krijgen.

Glasbodemboot

Vind je de onderwaterwereld ook zo bijzonder en mooi maar blijf je zelf liever met je hoofd boven water? Daar heeft men hier de ideale oplossing voor gevonden. Je gaat gewoon mee met de glasbodemboot. Dit is een bijzondere rondvaartboot waarbij het dek volledig van glas is. Daardoor geniet je niet alleen van de schitterende omgeving maar kun je ook de onderwaterwereld bekijken. Een heel leuk en origineel uitje voor jong en oud.

Spaanse markt

Ben je ook zo dol op de typische Spaanse gezelligheid? Houd je van streekproducten en wil je eens kennismaken met de lokale ambachten? Houd dan tijdens je vakantie in Ca'n Picafort de vrijdag vrij. Er wordt namelijk iedere vrijdag opnieuw een typische Spaanse markt georganiseerd. Een leuke en laagdrempelige manier om met de Spaanse cultuur kennis te maken en bovendien ga je jezelf nimmer vervelen op zo'n markt.

Wandelen in natuur

Wandelen en natuur zijn hier perfect te combineren. Je maakt de meet bijzondere tochten door de verschillende natuurgebieden in de omgeving. Vooral het nabijgelegen Parc Natural de s'Albufera de Mallorca is daarvoor uitstekend geschikt. Dit is een zeer afwisselend gebied met stranden, bossen en heel veel duinen.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca