Mallorca is een toeristisch eiland waar voor jong en oud van alles te beleven valt. Vooral veel jongeren gaan hier op vakantie om te feesten, al is het wat rustigere binnenland ook prima geschikt voor wat oudere stellen of gezinnen met kinderen. Een ander kenmerk van Mallorca is dat je er werkelijk waar fantastisch kunt golfen. Het weer is er bijvoorbeeld uitstekend geschikt voor golf en er zijn op het Spaanse eiland ontzettend veel verschillende golfbanen. Mallorca wordt door verschillende kenners niet voor niets een golfparadijs genoemd. Golfers vanuit de hele wereld komen hierheen voor een heerlijke ontspannen golfvakantie!

Golfen in een prachtige omgeving

Golfen op een eiland in de Middellandse Zee. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar op Mallorca is het toch echt mogelijk. Er zijn maar liefst 21 verschillende golfbanen op het eiland te vinden. Daardoor is er meer dan genoeg keuze én zijn er banen van verschillende moeilijkheidsgraad beschikbaar. Je vindt dus altijd wel een golfbaan die bij je niveau past of juist een uitdaging voor je vormt. De golfbanen in Mallorca zijn schitterend aangelegd zodat het landschap en de omgeving van het eiland goed naar voren komen. Je geniet niet zelden van een prachtig uitzicht over de zee, bijzondere baaien of ruig gebergte.

Speciale golfvakanties

Er worden zelfs speciale golfvakanties georganiseerd naar Mallorca. Je betaalt daarbij één vaste prijs voor de reis, het verblijf en natuurlijk kun je op vrijwel alle golfbanen terecht om een balletje te slaan. Ook bij deze reizen kun kiezen uit verschillende niveau's. Hoewel golfen natuurlijk de hoofreden van je vakantie is en je daar ook de meeste tijd aan besteed op een speciale golfvakantie, blijft er genoeg tijd over om de omgeving van Mallorca te verkennen en andere leuke dingen te doen.

De beste golfbanen

Als je niet met een georganiseerde reis mee gaat, is het wel zo fijn om vooraf goed op de hoogte te zijn van de verschillende golfclubs en golfbanen op Mallorca. Alcanada Golf Club is misschien wel de allerbeste van het eiland. De baan ligt in het noorden van Mallorca en je hebt er een prachtig uitzicht over de zee. Je golft letterlijk midden tussen de olijfbomen in een bijzondere mediterrane omgeving. Deze golfclub is door een gerenommeerd Duits golftijdschrift al vier keer tot de beste golfbaan van Europa gekozen. De baan heeft 18 holes. Een andere populaire golfclub is Son Gual Golf, die vlakbij Palma ligt. Er worden hier tal van belangrijke wedstrijden gespeeld. De 18 holes baan heeft een moeilijkheid van 72 par. Als je de omgeving erg belangrijk vindt, is Golf de Son Termes ook een aanrader. Deze golfbaan ligt midden in bijzonder landschap van Mallorca waardoor het haast sprookjesachtig aandoet. De moeilijkheid van deze golfbaan is 71 par en er zijn uiteraard ook 18 holes. Canyamel Golf is ook een bijzondere club. Omdat de baan midden in de natuur ligt, is de kans aanwezig dat je ineens een schildpad of een tropische vogel tegen komt!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca