Het bezoeken waard: Mondrago National Park

Bekijk accommodaties op Mallorca
Het bezoeken waard: Mondrago National Park

Is Mallorca jouw volgende reisbestemming? En ben jij een natuur- en/of strandliefhebber? Breng dan zeker een bezoek aan het Parc Natural de Mondragó. Dit park in het zuiden van Mallorca staat bekend om de schitterende baaien, witte zandstranden en prachtige azuurblauwe zee. Maak een mooie wandeling, ga lekker liggen op je handdoekje en geniet van de natuur om je heen.
 

De paden op, de lanen in

Door het park lopen diverse (korte) wandelroutes over aangelegde paden. Zo loopt er een route langs de baai, waar je op verschillende plekken prachtige foto’s kunt maken. Iedere route duurt ongeveer een half uur. Je kunt een kaartje met routes krijgen bij het informatiecentrum en de routes zijn ook aangegeven door middel van bordjes.

Schitterend zandstrand

Als je niet van wandelen houdt kun je natuurlijk ook meteen voor het strand gaan. Vanaf de parkeerplaats is het minder dan 10 minuten lopen naar een baai met een heerlijk zandstrand. Leg hier je handdoekje neer en geniet van zon, zee en strand. De innerlijke mens wordt niet vergeten, er zijn enkele eetgelegenheden. In het heldere water kun je prima snorkelen en de onderwaterwereld en haar bewoners bewonderen. Zorg wel dat je bijtijds op het strand bent, want ook je medereizigers hebben deze mooie plek ontdekt.

Bijzondere flora & fauna

Met een beetje geluk spot je tijdens een bezoek aan dit park diverse dieren, zoals egels, marters, hazen, konijnen en schildpadden. Het park is ook een toevluchtsoord voor vogels als de wulp, de hop en de torenvalk. Ben jij meer van de flora? In het park groeien onder andere verschillende soorten orchideeën, amandelbomen, olijfbomen en johannesbroodbomen.

Praktische informatie

Mondragó Natural Park is gelegen in de gemeente Santanyí. Het park is 766 hectare groot, waarvan 95 hectare vrij toegankelijk is. In 1992 werd Mondragó uitgeroepen tot natuurpark en het is ook een Natural Area of Special Interest (ANEI) en onderdeel van het Natura 2000 netwerk.

Op de website van Parc Natural de Mondragó vind je allerlei informatie: hoe je het park kunt bereiken, wat je er allemaal kunt zien, toegankelijkheid voor minder validen, etc. Mondragó Natural Park is met de auto te bereiken en je parkeert deze voor 5 euro per dag(deel) op een van de twee daarvoor bestemde parkeerterreinen.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca