Ieder jaar trekt Mallorca honderdduizenden toeristen vanwege het aangename klimaat, het strand, de Middellandse zee en de gezelligheid. De meesten weten niet dat dit eiland ook bergen heeft, prachtige natuurgebieden en de ideale omstandigheden om te hiken biedt. Om volop te genieten van de natuur, om heerlijke, een- of meerdaagse, tochten te maken en om het eiland echt te leren kennen.

Hiken is een andere manier van vakantie vieren. Hiken kan een wandeltocht zijn, maar net zo goed een tocht met een mountainbike of een survivaltocht. Je kunt het zelfstandig doen, met vrienden of met een groep. Op Mallorca worden er verschillende hike-excursies aangeboden. Zo kun je deelnemen aan een Nordic Walk, een tocht waarbij je het landleven leert kennen of een gecombineerde hike en yoga tocht.

Survival

Voor degene, die van survival, bergbeklimmen en een uitdaging houdt, zijn er eveneens excursies. Hierbij wordt van de deelnemers verwacht dat ze goed getraind zijn, weten wat een hiketocht betekent en dat ze tegen een stootje kunnen. De Pollensa Heights hike voert door de bergen en biedt de meest uitzonderlijke panorama's, terwijl de Torrent de Pareis hike een tocht is die gevaarlijk, uitdagend en niet voor iedereen geschikt is. Deze tochten vereisen enige kennis van klimmen en abseilen.

Gezellig

Zoek je meer naar een combinatie van beweging en gezelligheid? Dan zijn tochten zoals de the Old Postmans's Route of de Puigpunynet tocht veel meer geschikt. Naast een wandeling die prachtige delen van het eiland openbaart, eindigt de dag in een wijnmakerij, waar van de heerlijke wijnen geproefd mag worden. Wie meer van de zee en het bezoek aan een grot aan de zeekant houdt, kan zijn hart op halen bij een coastal hike. Of het Cuber Reservoir bezoeken. Geheel afhankelijk wat je zoekt, kan een hike van 2,5 uur tot meerdere dagen duren.

Tips

Mallorca is bergachtig en hiken kan zwaar zijn. Zorg dus altijd voor stevige wandelschoenen. Neem een rugzak mee, met daarin water en vruchtensap. Dat laatste geeft nieuwe energie. Zorg dat de gsm bij vertrek altijd volledig opgeladen is. Dat geldt eens te meer wanneer je op eigen houtje of met zijn tweeën gaat hiken. Neem een naald mee en blaarpleisters, naast schone sokken, een verbandtrommeltje en zonnebrandcrème. Draag een pet of hoed. Zo voorkom je problemen en wordt een hike een onvergetelijke tocht over een schitterend mooi eiland en wie weet blijft het niet bij één tocht.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca