De leukste festivals op Mallorca van aankomende jaar

Bekijk accommodaties in Palma de Mallorca
De leukste festivals op Mallorca van aankomende jaar

Van plan om deze zomer naar het zonnige Mallorca te vertrekken? Dat is een heel goed plan! Wist je dat er zomers altijd diverse sfeervolle en leuke festivals te vinden zijn op dit Spaanse eiland? De locals vieren het liefst het gehele jaar door feest, in de zomer zijn er echter nog meer festiviteiten te vinden zodat ook de toeristen optimaal mee kunnen feesten. Je vindt er zowel traditionele Spaanse feesten als tijdelijke festivals zoals openluchtconcerten en tijdelijke exposities. We hebben de leukste festivals op Mallorca deze zomer voor je op een rij gezet zodat je precies weet wanneer je naar die heerlijke eiland moet afreizen!

Deia Cultural 2018, Deia

Vanaf begin april tot aan begin oktober vind je diverse concerten op verschillende locaties in en rondom Deia, Belmond La Residencia, Anfiteatro de Deia, Restaurante Ca'n Quet, Hotel d'es Puig en Hotel es Moli. Entree is overal gratis, iedereen is welkom, maar er is wel een limiet aan zitplekken. Wil je dus genieten van een mooi (Spaans) concert tijdens dit muziekfestival, kom dan op tijd.

Solar Fest

Een van de grootste en bekendste festivals op Mallorca is zonder twijfel Solar Fest in september. Het festival wordt gehouden in Palma de Mallorca en duurt twee dagen. Solar Fest is voornamelijk voor liefhebbers van rock- en indiemuziek en elektronische muziek. Overdag kun je heerlijk van de Spaanse zon genieten met een biertje of wijntje in je hand terwijl je naar de hipste deuntjes hoort van bands en in de nacht dans je je benen onder je lijf vandaan op muziek van diverse dj's.

Oogstfeesten op Mallorca

Over het gehele eiland wordt in september de oogst en de vruchtbaarheid van de grond gevierd. Vooral in de regio van Binnisalem (waar reeds honderden jaren wijn vandaan komt) wordt dit feest uitbundig gevierd met muziek, gedans, lekker eten en drinken en samenzijn. Dergelijke oogstfeesten zijn heel leuk voor toeristen om kennis te maken met het echte Mallorca.

Tango Festival

In oktober vindt de Tango Festival plaats: een festival waar je absoluut vrolijk van wordt. Geniet van de goede dansers die de show op de dansvloer stelen. Zelf een pasje wagen? Dat kan natuurlijk ook! Laat je leiden door een van de professionele dansers, laat je heupen wiegen en flaneer er op los.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Palma de Mallorca