Mallorca met kinderen, top bestemming

Bekijk accommodaties op Mallorca
Mallorca met kinderen, top bestemming

Mallorca is niet alleen de ideale vakantiebestemming voor een vakantie met kinderen vanwege zon, zee en strand. Ook door de vele faciliteiten die zich richten op gezinnen met kinderen, is het een aantrekkelijke plek om de vakantie met het hele gezin door te brengen.

Accommodaties voor gezinnen op Mallorca

De accommodaties op Mallorca hebben vaak faciliteiten zoals een zwembadje voor de allerkleinsten, een speeltuintje of speelveldjes op het terrein. Dit kan zelfs oplopen tot hele animatieteams en kinderclubs bij de grotere hotels. Ga je naar het strand met de kinderen, dan vind je vooral bij Calla Millor, Santa Ponsa, Playa de Palma en Porto Alcudia stranden die gestaag aflopen in zee en waar veilig gespeeld kan worden in het ondiepe water. Maar ook naast je accommodatie en de stranden zijn er leuke activiteiten op Mallorca om met kinderen te ondernemen.

De Rode Pijl naar Sóller

Op Mallorca rijdt een oude houten trein naar Sóller, ofwel het gouden dal. Deze trein uit 1912 heeft de bijnaam Rode Pijl en legt de route af van Palma de Mallorca naar Sóller, waarbij je de Serra de Tramuntana en de vallei van Sóller doorkruist. Het station van het plaatsje is gevestigd in een 17e-eeuws paleis en dus minstens net zo indrukwekkend als de reis zelf. Kinderen vinden het vaak reuze interessant om met zo’n echte ouderwetse trein mee te rijden en eenmaal in het dorp kunnen onder andere de indrukwekkende kerk van Sant Bartomeu uit de 13e eeuw en de kunstgallerij Can Prunera worden aangedaan. Bovendien eet je in Sóller het lekkerste ijs dat je ooit gegeten hebt.

Dierentuin en safaripark op Mallorca

Voor een eiland heeft Mallorca een indrukwekkend aantal dierentuinen. De mooiste is misschien wel het park Marineland aan Costa d’en Blanes, vlakbij Palma de Mallorca. Hier kunnen de kinderen allerlei zeedieren van dolfijnen tot pinguïns bewonderen. Het park is niet enorm groot, maar daardoor juist zo fijn om met de allerkleinsten te bezoeken. Ook exotische vogels en reptielen zijn in het park te zien. Bekijk je toch liever een grotere diversiteit aan dieren, bezoek dan Zoo Nature Parc. Een deel van de dieren mag daar geaaid worden. Of ga voor het wildlife gevoel naar het safaripark van het eiland en bekijk savannedieren vanuit je eigen auto of een leuk treintje.

De drakengrot voor griezelverhalen

Mallorca heeft een heuse drakengrot, de Cuevas del drac, die voor de wat grotere kinderen hartstikke leuk is om eens te bezoeken. In deze grotten bevinden zich indrukwekkende stalagmieten en stalactieten. De grotten danken hun naam aan de oude mythes dat er ooit draken woonden in de grotten en er ligt zelfs een ondergronds meer in, waar een boottocht op gemaakt kan worden. Wil je meer historische bezienswaardigheden bezoeken met de kinderen, dan liggen op 400 meter van Artá opgravingen van Ses Païsses uit het Talaiotische tijdperk. Rondom de ruïnes liggen prachtige eikenbossen.

Waterparken in Mallorca

Ten slotte heeft Mallorca als zonbestemming een aantal prachtige waterparken met indrukwekkende glijbanen. Zeker goed voor een hele middag waterplezier met het hele gezin. Er zijn thematische zwembaden en wildwaterbanen in de drie grote waterparken: Hidropark, Aqualand El Arenal en Western Water Park. Ook wanneer je een dag zonder water plezier wilt beleven kun je op Mallorca met de kids terecht: attractiepark Katmandu Park heeft diverse achtbanen en andere grote attracties voor een veelbewogen dag.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca