Mallorca, waar moet je heen?

Bekijk accommodaties op Mallorca
Mallorca, waar moet je heen?

Mallorca is met zijn bijna miljoen inwoners het grootste eiland van de Ballearen en bovendien één van de grootste toeristische trekpleisters in Spanje. Het eiland dat ten oosten van Spanje in de Middellandse Zee is gelegen mag jaarlijks maar liefst tien miljoen toeristen van over heel de wereld welkom heten. Vooral Duitsers en Britten vinden regelmatig hun weg tot het zonnige eiland. Gedurende heel het jaar kan je in Mallorca van aangename temperaturen genieten. Zelden wordt in de winter het vriespunt bereikt en buiten in de maanden oktober en februari wordt Mallorca niet vaak geplaagd door regen. Dit mediterane klimaat lokt ook 's winters heel wat toeristen naar het eiland die hier de koudste maanden van het jaar in warme sferen komen overbruggen. 

Palma de Mallorca

Uiteraard kan je Mallorca niet verlaten zonder de hoofdstad te hebben bezocht, het bekende Palma de Mallorca. Deze stad kent een bruisend nachtleven dankzij de vele gezellig bars en restaurants die tot in de vroege uren openblijven. Maar Palma de Mallorca is vooral een bezoek waard omwille van de vele culturele en historische invloeden die zich laten voelen en de fantastische monumenten die je kan bezichtigen. In het grote historische centrum ontdek je een mix van Gothische, Catalaanse en avant-gardische moderne bouwstijlen. Palma is rijk aan een groot aantal schitterende musea, kerken en kathedralen. Zo moet de kathedraal La Seu absoluut op je to-do list staan. Heb je genoeg van de cultuur? Ga dan shoppen in één van de honderden winkels en boetiekjes!

Wat nog meer...

In Mallorca vind je parelwitte stranden en helder zeewater wat meteen zijn grootste troef vormt voor een heerlijke ontspannende vakantie. Voor de populairste badplaatsen moet je in het Zuiden van het eiland zijn. Zo is Playa de Palma een populair strand onder jong en oud. Het strand bestaat uit proper zand en grind en de bodem loopt slechts op geleidelijke manier af. Bovendien zijn er verschillende speeltuinen voorzien. Daarom is dit strand de favoriete van jonge gezinnen. Maar ook jongeren en volwassenen leggen hier graag hun handdoek neer. De sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen in de duikschool of een waterscooter huren. Gelegen op amper 3 km van de gegeerde hoofdstad is deze badplaats de perfecte plek om de dag door te brengen en nadien de stad in te trekken op zoek naar een bar of brasserie. Maar ook overdag kan je hier je zintuigen trakteren op lekkers want langs het strand kan je hier bij verschillende diverse strandbarretjes passeren!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca