Marktjes op mallorca die je niet wilt missen

Bekijk accommodaties op Mallorca
Marktjes op mallorca die je niet wilt missen

Een vakantie op Mallorca is meer dan allen maar genieten van de zon, het strand en het bruisende nachtleven. Mallorca heeft niet alleen een prachtige natuur, Er is ook zoveel te zien en te beleven. 

Inheems

Wie bereid is van de kust weg te gaan, richting binnenland, komt de leukste stadjes en dorpjes tegen waar je overal marktjes vindt om te shoppen, kleine restaurants waar men de echte Mallorquinse keuken aanbiedt, eerlijk en eenvoudig eten, en waar je rust kunt vinden. Maak gebruik van de huurauto of scooter om dat andere Mallorca te ontdekken.

Markt

Wie wel eens over een buitenlandse markt geslenterd heeft, is bekend met het fenomeen dat je daar producten vindt die wij niet kennen en, misschien nog belangrijker, leuke kleren kunt kopen tegen hele kleine prijzen. Zomerse kleren die in de stad een veelvoud van de prijs kosten. Alleen daarom loont het al zo'n markt te bezoeken.

Bekende markten

De bekendste markten van Mallorca zijn Llotja del Peix waar de vis vanaf 's ochtends 6 uur vers wordt aangeboden of de Lloret de Vistalegre waar je verse landbouwproducten kunt krijgen. Beide ideaal voor een barbecue. Ben je op zoek naar leerproducten, dan is de markt van Inca een aanrader. Iedere donderdag, vrijdag en zondag kun je hier terecht. Inca ligt zo'n 30 kilometer van Palma vandaan en het oude centrum voert je terug in de Arabische tijd.

De mooiste marktplaats

Natuurlijk is alles een kwestie van smaak, maar voor velen is de marktplaats van Llucmajor de mooiste van het eiland. Een plek om te zitten en van het leven te genieten. Of, om na een bezoek aan de markt, een van die kleine restaurants op te zoeken en van een heerlijke lunch te genieten. De markt zelf vindt plaats op iedere woensdag, vrijdag en zondag op de Plaza España.

Fornalutx

Zo wordt Fornalutx omschreven als het mooiste dorp van Mallorca, met een eveneens mooie marktplaats. Met name de citroenlimonade die rondom de markt verkocht wordt, schijnt overheerlijk te zijn. En dan is er nog het prachtige bergdorp Valldemossa, waar je op zondag naar de markt kunt. Hier wordt vooral kleding verkocht. Wie nu nog niet genoeg gehad heeft, kan nog naar de Luikse markt die iedere zondag in Santa Maria del Carmi plaats vindt. Hier vind je letterlijk alles. Met name de verse producten die op het eiland zelf gemaakt zijn. Neem dus vooral een koelbox mee!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca