Mooiste wijntours op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Mooiste wijntours op Mallorca

Mallorca is het eiland van zon en authenticiteit, niet zomaar een toeristenoord. Een van de betere manieren om het echte Mallorca te leren kennen is om deel te nemen aan de wijntours. Zoals alle Mediterrane streken heeft ook Mallorca een heel eigen wijncultuur. Je kunt het hele proces van dichtbij meemaken. Loop door de wijngaarden, voel en zie de druiven, ruik de geur. Bezoek de koele wijnkelders van de finca's, de honderden jaren oude landgoederen. Tijdens een tour kun je zo'n acht wijnen proeven, of meer als je dat wilt. Je begrijpt wel dat dat in alle rust moet gebeuren, daarom duurt de gemiddelde tour zo'n vier uur.

Dagelijke wijntochten

Er zijn dagelijks wijntours op het eiland. Sommige gaan per busje, andere met een speciale trein die door de velden rijdt, en niet afhankelijk is van rails. Deze tours zijn heel gezellig, iedereen is relaxed en de omgeving helpt ook mee: prachtige glooiende wijnvelden met op de achtergrond de bergen van de Serra de Tramuntana. De ontvangst op de wijnboerderijen is hartelijk en er staan altijd tapas, hapjes, voor je klaar. Afhankelijk van de tour die je kiest kun je een echte maaltijd eten, voor, na en tijdens het proeven van de wijnen. Specialiteiten hier zijn bijvoorbeeld jabugo ham, coca de trampo pizza en greixonera, een zoet gerecht in een aardewerken schoteltje. En als één van de wijnen je voorkeur heeft, dan kun je daar natuurlijk een glas of karafje of hele fles van bestellen. Rood, wit, rosé en zoete wijnen, alles vind je hier, het is een waar paradijs voor de wijnliefhebber. Of misschien moet je zeggen voor de liefhebber van het goede leven.

Zeilen na de wijntocht

Ook een tocht op een zeiljacht, na het proeven van de de wijnen in de finca's, behoort tot de mogelijkheden. Vanaf het schip kun je dan genieten van de prachtige zonsondergang in de middellandse Zee, nippend aan een wijn van Mallorca uiteraard. Het zeilschip vertrekt vanuit Marina de Palma. Wie van fietsen houdt kan voor de fiets-wijntour kiezen. Het is misschien wel de beste manier om Mallorca echt aan je lijf te ondervinden en de schoonheid ervan te leren kennen. De echte wijnkenner voelt zich waarschijnlijk aangetrokken tot de Vip tour, hier wordt meer in detail ingegaan op de soorten wijn, het proces van het wijn maken, de subtiele verschillen in productie. Zelfs als je niet om wijn geeft zijn de wijntours zeer aan te bevelen. Dit is namelijk het echte authentieke Mallorca, het verrukkelijke eiland met zijn prachtige stranden en heerlijke wijnen

 

Source image: despanabrandfoods.com

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca