De mooiste musea in Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
De mooiste musea in Mallorca

Er zijn genoeg reden om naar Mallorca af te reizen, van zonnige stranden met blauwe waters tot lekker zuiders eten in de talloze restaurants. Na Tenerife is Mallorca dan ook het dichtst bevolkte Spaanse eiland. Maar ook qua cultuur moet deze bestemming niet onderdoen, met een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid heeft Mallorca tal van erfgoed en musea die zeker een bezoek waard zijn voor wie een leerrijke vakantie zoekt.
 

Terug in de tijd

Beginnen doen we met het Bellver Kasteel in Palma. Deze burcht dateert uit de 14de eeuw en is ideaal voor iedereen die meer wil leren over de geschiedenis van het eiland. Het kasteel zelf is zeker indrukwekkend genoeg, met typisch Gotische architectuur en een unieke ronde vorm, maar sinds 1976 huist dit kasteel ook een historisch museum.

Ook het kleiner Museu de Mallorca stelt verschillende oude kunstwerken ten toon, gehuisd in een prachtig paleis. Hier vind je kunst die dateert van de Romeinse tijd, als ook enkele archeologische stukken. Een klein nadeel is dat dit museum alleen Spaanstalige uitleg geeft, maar het gebouw op zich is zeker al een bezoek waard.

Wie dan weer meer van architectuur of beweging houdt moet zeker het Poble Espanyol niet overslaan. Dit openlucht museum is eigenlijk al een unieke ervaring op zich, met meer dan 100 gebouwen in verschillende Spaanse stijlen. Je vindt er onder andere een theater, meerdere restaurants en winkels en handarbeiders die hun werk dagelijks tentoonstellen. Ook voor kinderen worden er vaak speciale activiteiten georganiseerd.

Moderne kunst

Hou je het liever wat meer hedendaags, dan heeft Mallorca je ook veel te bieden. Es Baluard heeft meer dan 700 moderne kunstwerken in zijn collectie, van lokale tot internationaal bekende artiesten. Het gebouw zelf staat er ook pas sinds 2003, met drie verdiepingen waar je buiten de permanente collectie ook steeds veranderende tijdelijk tentoonstellingen kan zien.

De Juan March stichting zet zich binnen Spanje in voor het promoten van cultuur en kunst en hebben daarvoor verschillende initiatieven, zoals het Museo Fundación Juan March op Mallorca. Ook dit museum heeft permanente en tijdelijk voorstellingen, inclusief een zeldzamer werk door Dali en is bovendien volledig gratis te bezoeken.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca