Zeer bijzondere attracties in Porto christo

Bekijk accommodaties op Mallorca
Zeer bijzondere attracties in Porto christo

Helemaal in het oostelijke deel van Mallorca vinden we het kleine kustplaatsje Porto Cristo. Hoewel het een klein dorpje is, is het ongekend populair bij toeristen. Je vindt hier namelijk verschillende zeer bijzondere attracties waar mensen op af komen.

Vissersdorpje

Porto Cristo is een dorpje van ruim 750 jaar oud. Al in de dertiende eeuw werd dit vissersdorpje namelijk gesticht. Letterlijk betekend het 'haven Christus'. Het dorpje heeft die naam gekregen omdat er een vissersboot aanspelde met een crucifix. Porto Cristo heeft een grote vissersvloot en is daardoor als één van de weinige plaatsen op het eiland niet afhankelijk van de toeristen als het gaat om inkomsten.

Bijzondere attracties

Het dorpje op zichzelf is eigenlijk al een bijzondere attractie. Je kunt er heerlijk door de straten slenteren en de authentieke cultuur en gewoonten van de lokale bevolking haast proeven. Ook is het zeker aan te raden om een kijkje in de haven te nemen. Hier kun je ook van alles zien en beleven. Naast de plezierbootjes vind je hier ook de vissersboten van de lokale bevolking. Wie weet komt er net een boot binnen met de vangst van de dag zodat je kunt zien waar deze mensen hun geld mee verdienen. De echte trekpleisters van het dorp zijn echter de grotten. Deze zeer bijzondere attracties hebben Porto Cristo namelijk wereldberoemd gemaakt.

Fantastische grotten

In Porto Cristo zijn twee grottenstelsels te vinden. De meest bekende daarvan zijn de Cuevas del Drach. Er worden de hele dag door rondleiding georganiseerd waarbij je de mooiste plaatsje in deze grotten te zien krijgt. Bijvoorbeeld het ondergrondse meer, dat tot de allergrootste ondergrondse meren ter wereld behoort. Het meer heeft dan ook een oppervlakte van maar liefst 177 bij 33 meter. Helemaal op het einde van de grot, geniet je nog van een uniek concert dat vanaf een bootje wordt gegeven. Naast deze grotten kun je in Porto Cristo ook de Cuevas del Hams vinden. Ook deze grotten zijn bij toeristen ongekend populair. Hoewel ze iets kleiner zijn, betekent dit niet per definitie dat het minder mooi is of minder indrukwekkend. Ook in deze grotten kun je een volledige rondleiding krijgen en ook hier wordt dat afgesloten met een fantastisch klassiek concert. Dankzij deze twee bijzondere grottenstelsels behoort Porto Cristo de laatste jaren tot de populairste bestemmingen op Mallorca.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca