Shoppen op Mallorca: the places to be!

Bekijk accommodaties op Mallorca
Shoppen op Mallorca: the places to be!

Mallorca is een fantastisch eiland om een heerlijke zonvakantie te beleven, maar wist je dat je er ook ontzettend goed kunt shoppen? Het is lastig om een vakantie op Mallorca te hebben zonder thuis te komen met een aantal toffe Spaanse items. Het eiland staat, net als Ibiza overigens, bekend om haar bijzondere hippiemarktjes waar je speciale kleding en kleurrijke spullen op de kop kunt tikken voor fijne prijzen. Het leuke is dat je deze items vaak niet in Nederland kunt vinden, dus dat je echt te maken hebt met een paar hele unieke producten! De volgende vraag is natuurlijk: waar moet je zijn voor deze toffe marktjes en waar vind je de grote winkels?

Gezellig Inca

De grootste markt van het eiland vind je iedere donderdag in het sfeervolle plaatsje Inca, tussen Palma en Alcudiain. Deze markt is maar liefst meer dan 700 jaar oud wat het van oudsher de oudste markt van heel Europa maakt! Wat kun je hier zoal vinden? Werkelijk van alles: heerlijke vruchten en verse groentes, maar ook kleurrijke sieraden en mooie schoenen. Juist omdat het zo'n oude markt is is het alleen al leuk om hier rond te struinen in de Spaanse zon.

Divers Santa Maria

Iedere zondag kun je in Santa Maria terecht voor een wel heel diverse markt. Hier vind je niet alleen vers voedsel, frisse vruchten en de heerlijkste sappen maar ook verschillende vintage items en kleurrijke hippie-kleding. Ga lekker vroeg naar Santa Maria zodat je niet in de volle zon loopt en zodat je op tijd bent voor de leukste spullen! De lokale markten beginnen vaak vroeg en eindigen rond het middaguur.

Grotere winkelketens

Ben je uitgeshopt op de markt? Kom dan naar het bruisende Palma. Van vroeger uit staat deze stad bekend om haar uitgebreide leerindustrie. Ook vind je er verschillende winkeltjes die glasgeblazen producten verkopen; tevens een ambacht afkomstig van dit Spaanse eiland. Leuk om als souvenir mee te nemen of om als cadeau te geven. Een van de grootste winkelcentra van het eiland is Festival Park Outlet Centre in Marratxi waar maar liefst meer dan 25 winkels te vinden zijn. Hier vind je zowel kleine boetiekjes met lokale spullen als de grotere winkelketens zoals Nike, Reebok, Mango en Quicksilver. Sluit een shopsessie af met een lekker hapje en drankje in een van de vele restaurants die er te vinden zijn.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca