Romantisch trouwen op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Romantisch trouwen op Mallorca

Is dat nou niet precies wat je wilt? Trouwen met de liefde van je leven op een mooie plek, een romantische plek waar het altijd prachtig weer is? Een plek die helemaal anders is dan je dagelijkse omgeving en daarom zo passend bij die ene speciale dag? Steeds meer mensen dromen van een trouwlocatie en een trouwplechtigheid in he buitenland. Mallorca is een van de plekken die zich mag verheugen in een groeiende populariteit. Mocht een huwelijk in de zon van Mallorca jou en je partner erg aanspreken, lees dan vooral verder. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden.

Is een huwelijk in Mallorca rechtsgeldig?

Als je ervoor kiest om op Mallorca alleen een kerkelijk of ceremonieel huwelijk te houden, dan gelden dezelfde regels als voor een Nederlandse bruiloft. Wil je het echt helemaal daar laten voltrekken, dan moet je rekening houden met de bepalingen van de Spaanse wet. Het handigst is om contact op te nemen met de ambassade van Spanje en ze te vragen wat precies de vereisten zijn en over welke papieren je moet beschikken. Mensen van gelijk geslacht die in het huwelijksbootje willen stappen, kunnen dit op Mallorca prima doen, omdat het homohuwelijk sinds 2005 in Spanje ook mogelijk is.

Zelf organiseren of een arrangement boeken?

Een fotograaf, onderdak voor jezelf en je gasten, een pittoreske kerk als je een kerkelijke inzegening wilt en natuurlijk de perfecte plek voor je huwelijksfeest. Allemaal zaken waar je goed naar moet kijken. Je kunt ervoor kiezen om een van de gespecialiseerde evenementenbureaus in te schakelen, die veel ervaring hebben met het organiseren van een huwelijk op Mallorca. Eén ding weet je dan zeker: het zal tot in de puntjes verzorgd zijn en verlopen volgens een draaiboek waarin met alles rekening wordt gehouden. Kies je voor gemak en is je budget ernaar, dan is dit een uitstekende optie. Heeft je budget zo zijn beperkingen en wil je genieten van de voorpret door het helemaal zelf te organiseren, dan sluiten we graag af met een aantal inspirerende suggesties.

De mooiste plekken op Mallorca voor je huwelijk

Wat is een huwelijk op een zonnig eiland zonder ondergaande zon? Wees slim en kies dan voor een locatie aan de westkant van het eiland. De hele kustweg van Pollença naar Andratx is van een adembenemende schoonheid waar bergen en zee elkaar ontmoeten. Cap des Formentor met zijn steile kliffen en eenzame vuurtoren staat bekend als een van de mooiste plekjes van het eiland. Een perfecte locatie voor een trouwreportage. Om je trouwgezelschap helemaal in Mallorcaanse sfeer te brengen zou je eraan kunnen denken om je diner en feest te houden in een pittoresk plaatsje als Port de Soller, dat aan een mooie baai ligt. Als middaguitstapje is de treinreis van Palma de Mallorca naar Soller, dwars over hoge bergen en diepe dalen iets wat extra cachet geeft aan jullie huwelijksfeest op Mallorca.

Droom je er al van? Ga je goed informeren en neem dan je besluit zelf doen of uitbesteden. In beide gevallen ga je een onvergetelijke tijd tegemoet.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca