Bezoek de mooiste tuinen op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Bezoek de mooiste tuinen op Mallorca

Mallorca is om heel veel redenen een populaire vakantiebestemming. Ieder jaar opnieuw bezoeken duizenden toeristen het Spaanse eiland. Het bijzondere daarbij is dat dit om verschillende redenen is. Sommige komen puur voor zon, zee en strand terwijl andere toeristen graag een feestje bouwen. Verder beschikt Mallorca ook over schitterende natuur. De liefhebbers van tuinen komen op dit eiland ook volop aan hun trekken. Het is dan ook de ideale bestemming voor mensen die op hun vakantie de mooiste tuinen willen bezoeken. 

Internationale tuinliefhebbers

Wellicht vraag je jezelf af hoe er dan zoveel van die mooie tuinen op Mallorca komen. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Er wonen op Mallorca verschillende internationale tuinliefhebbers die op een gegeven moment de handen ineen geslagen hebben. Het gevolg is dat de allermooiste tuinen zijn aangelegd. De meeste hiervan liggen op rustige gedeeltes van het eiland te vinden. Vooral in het voorjaar zijn de tuinen geweldig omdat alles dan volop in bloei staat. Denk aan vaste planten, rozen en natuurlijk ook subtropische plangen. De bloemen en planten die in de tuinen groeien kunnen goed tegen de hitte al is er bij de tuinen ook een innovatief beregeningsssysteem aangelegd. Er zijn verschillende soorten tuinen te vinden op het eiland doordat ze allemaal andere keuzes maken!

Exclusieve tuinen

Het is overigens goed om te beseffen dat het hier om zeer exclusieve tuinen gaat. De eigenaren zijn erg zuinig op hun bezit en laten dan ook lang niet iedereen tot de tuinen toe. Meestal zijn ze niet voor het publiek geopend op enkele bijzondere dagen na. Serieuze tuinliefhebbers maken echter wel kans op een bezichtiging. Het is echter wel aan te raden om daar niet op te gokken maar om dat vooraf goed te regelen. Dat kan door contactpersonen in eigen land, al kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf contact op te nemen met één van de eigenaren van de tuinen. Op die manier is het altijd wel mogelijk om één of meerdere van de tuinen op Mallorca te bezoeken.

Fantastische ligging

De tuinen op zichzelf zijn natuurlijk schitterend en al reden genoeg om naar Mallorca af te reizen. Het eiland beschikt echter ook nog eens over prachtige natuur en daar is bij het aanleggen van de tuinen rekening mee gehouden. Sommige daarvan bevinden zich in een werkelijk adembenemend decor waardoor het nog mooier wordt. Er zijn bijvoorbeeld tuinen te vinden die in of zelfs tegen de bergen aan liggen waardoor je de ogen uit kijkt. Andere tuinen liggen direct aan de kust lijn met een prachtig zicht over de uitgestrekte zee. Een voorbeeld van een bijzondere tuin is de rozentuin van Mme. Chandon, een fabelachtige tuin met een prachtig en indrukwekkend gebergte op de achtergrond.

Combineer je tuinreis!

Een tuinreis naar Mallorca is dus zeker een aanrader. Daarnaast kun je het combineren met andere leuke dingen die op het eiland te doen zijn. Denk bijvoorbeeld aan genieten van het strand en de zee of prachtige wandelingen maken door de ongerepte natuur.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca