5 populairste bezienswaardigheden op Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
5 populairste bezienswaardigheden op Mallorca

Spanje is een bijzonder gevarieerd land. Met haar verschillende eilanden is het rijk aan een groene natuur, een prachtige cultuur en adembenemende bezienswaardigheden. Mallorca is één van de Spaanse eilanden, waar voor iedereen wat te doen en te zien is. Van culturele dorpjes tot aan robuuste steden.

1. Cap Formentor

Misschien wel een van de mooiste plekken van het eiland: het rotsachtige, wilde Cap Formentor! Deze prachtig kliffen zijn een ware blikvanger van Mallorca. Je kunt er heel goed wandelen en genieten van de mooiste uitzichten. Er is een vuurtoren die bezocht kan worden. Waar je ook loopt of rijdt op deze plek, je hebt overal het idee dat je alleen maar blauwe zee en kliffen om je heen hebt. Er zijn tevens diverse eetgelegenheden in de buurt te vinden.

2. Playa de Palma

Één van de bekendere badplaatsen van het eiland is Playa de Palma. Het strand is er enorm en ligt aan een gezellige boulevard met heel veel eettentjes en bars. Ook zijn er allerlei leuke boetiekjes, kraampjes en winkels te vinden met de meest leuke zomerproducten, zoals bikini's, handdoeken, zonnebrillen en andere souvenirs. Ook kun je vanaf deze plek allerlei watersporten uitoefenen. Ga bijvoorbeeld op excursie met een boot of huur een waterscooter.

3. Castell del Bellver

Een andere mustsee is het mooie Castell del Bellver, gelegen vlakbij de hoofdstad. Dit enorme kasteel is volledig in gotische stijl gebouwd en is vanaf vele plekken in de stad goed te zien. Wanneer je een dagje naar de binnenstad van Palma gaat is het aanraden om even af te wijken naar deze kasteelheuvel. Extra leuk en spannend om te weten is dat het kasteel vroeger voor lange tijd werd gebruikt als gevangenis.

4. Valdemossa

Wil je even de stad uit en ben je op zoek naar wat meer rust? Bezoek dan het bergdorp Valdemossa, in het noordwesten van Mallorca. Deze enorme groenrijke omgeving is een prachtige plek om even tot rust te komen. Het is er wel toeristisch, maar het is net even wat anders dan dat drukke van de binnenstad.

5. Alcudia

Op zoek naar wat oudheid? Bezoek het Middeleeuwse stadje Alcudia, een oude stad met complete stadsmuren en een ware stadspoort. De stad heeft allemaal lieflijke straatjes en prachtige oude huizen. Ook is er een strand, dat erg geliefd is onder de toeristen in het hoogseizoen.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca