Mallorca heeft vele heersers gehad die allen hun eigen karakteristieke sporen op het eiland hebben achtergelaten. Die overblijfselen in combinatie met het afwisselende landschap, de lekkere temperatuur, de zee en de zalige stranden maken dat het eiland tot de meest favoriete vakantiebestemmingen behoort. Hieronder lees je wat Mallorca nog allemaal te bieden hebt en waarom Mallorca de ideale vakantiebestemming is voor jong en oud!

Steden op Mallorca

De hoofdstad Palma de Mallorca is een bruisende badplaats met een schitterende haven met gezellige barretjes en goede restaurants. Centraal in de historische binnenstad ligt het grote plein waar straatartiesten voor de nodige vrolijkheid zorgen en u een ruime keuze aan gezellige terrasje vindt. De hoog boven de stad uitstekende kathedraal uit de 13e eeuw is zeker een bezoekje waard, evenals het ronde kasteel Bellver in de mooi aangelegde kasteeltuin.

Alcudia, gesticht in de 10e eeuw door de Arabieren en tot op heden spreekt de originele rondom opgetrokken stadsmuur tot de verbeelding. Het middeleeuwse stadje ligt geheel ingesloten door toeristische plaatsjes als Port de Pollença, Platja d' Alcudia, Bonaire en Mal Pas wat ze hiermee een ideale bestemming maakt voor een dagtrip.

Dorpen en gehuchtjes

Daarnaast staan Pollença en Peguera in het noordwesten bekend om zijn lange zandstranden, mooie wandelboulevards, schitterende uitzichtpunten en als startpunt voor de meeste wandelroutes. De Noordoostkant van Mallora is rustiger met authentieke vissersdorpjes zoals Cala Millor en Arta waar u rust vindt en tegelijk niet ver weg van de moderne wereld bent.

Anders is het met Colonial Saint Jordi in het Zuid-oosten. Het plaatsje kent weinig toerisme doordat de stranden alleen over onverharde wegen te bereiken zijn. Colonial Saint Jordi is vooral bekend om zijn natuurzout dat ten noorden van het plaatsje uit een zoutmeer gewonnen wordt.

Sa Rapita aan de westkant van Mallorca heeft op één club na verder geen noemenswaardige horecagelegenheden. Ondanks dat er niet veel faciliteiten zijn ligt het strand er altijd vol en is er altijd wat te beleven. De reden is de niet aflatende wind en hoge golven die een waar paradijs vormen voor wind- en kitesurfers.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca