Waarom Sóller een bezoek meer dan waard is

Bekijk accommodaties op Mallorca
Waarom Sóller een bezoek meer dan waard is

In het westen van Mallorca ligt Sóller, wat komt van het woord suliar, ofwel gouden dal. In het dal staan dan ook rijen sinaasappelbomen. De leukste manier om naar Sóller te reizen is wel de houten trein met de bijnaam Rode Pijl uit 1912. Deze trein rijdt van Palma de Mallorca naar Sóller, door de Serra de Tramuntana en de vallei van Sóller. Een prachtige reis met een even zo mooi eindpunt: Het station van Sóller ligt in een 17e-eeuws paleis.

In Sóller ligt ook de indrukwekkende kerk van Sant Bartomeu uit de 13e eeuw. De toren van de kerk heeft wel 1912 bogen en het roosvenster van de kerk is al even imposant. Op het plein waaraan deze kerk ligt, kun je een terrasje pakken of iets eten. Daarnaast zijn de gebouwen La Casa de la Luna uit de 15e eeuw, La Posada de Ca´n Prohom uit de 18e eeuw en La Posada de Montcaire uit de 18e eeuw ook zeker een bezoek waard.

Kunst op Mallorca

Een andere bezienswaardigheid is de Can Prunera, de kunstgalerij van het dorp. Hier hangen nationale en internationale meesterwerken aan de muur, onder andere van Picasso, Matisse en Magritte. Er zijn nog twee musea in het dorp: Museu Balear de Ciències Natural, ofwel het museum van de natuurwetenschappen, en de botanische tuinen. In deze prachtige groene tuinen zijn de planten en bomen ingedeeld naar ecologische waarde.

Actief Sóller

Hiking is erg populair onder het toerisme in Sóller. Er is een grote keus aan goed onderhouden hiking routes, langs het strand of in de bergen. Deze routes kun je zelf lopen, of met een professionele gids. Ook is er mogelijkheid tot fietsen: op verschillende hoogtes, voor fietsers met verschillende niveaus. Het is aan te raden hierbij een gids in te huren, omdat je niet op alle wegen mag rijden.

Stranden Sóller

De stranden in Sóller zijn kiezelstranden, maar de zee is er over het algemeen rustig. Naast zonnen op het strand, kun je ook een bootreis boeken in Sóller. Hierbij vaar je langs de imposante kustlijn van het plaatsje, waar van alles te zien is. Kanoën en scuba-duiken behoort ook tot de mogelijkheden op het water.

Dus of je nu het liefst activiteiten onderneemt, historische gebouwen bezichtigt, musea bezoekt of aan zee ligt: Sóller heeft je als vakantiebestemming een hoop te bieden.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca