Wat is er op Mallorca te doen in de winter?

Bekijk accommodaties op Mallorca
Wat is er op Mallorca te doen in de winter?

Wanneer je aan Mallorca denkt, dan is de kans groot dat je dit eiland niet als winterbestemming ziet. Dat is jammer, want juist in die maanden ervaar je het ware gezicht van Mallorca. De Mallorcaanse winters zijn licht en, met gemiddelde dagtemperaturen van dertien tot vijftien graden, beslist mild te noemen. Wanneer je je goede humeur niet laat verstoren door wat regen, is de winter hét seizoen om Mallorca te ontdekken. 

Palma de Mallorca

Waar het strand en de zon je ’s zomers misschien tot andere keuzes verleiden, zijn de wintermaanden ideaal voor een bezoek aan Palma de Mallorca. Slenterend door de middeleeuwse straatjes van de stad, laat je je verrassen door de fraaie architectuur en vele oude gebouwen. Natuurlijk mag een bezoek aan La Seu, de kathedraal van Palma de Mallorca, niet bij je to do’s ontbreken. Ook als cultuurliefhebber, ben je hier aan het juiste adres. De stad kent vele kunstgaleries en musea, waaronder Es Baluard, het museum voor moderne kunst. Een wandeling over de promenade of langs de haven is een ontspannen ervaring, nu je je niet schuifelend tussen grote groepen toeristen voortbeweegt. Ook de vele restaurantjes en barretjes houden geen winterslaap. En houd je van shoppen? Dan leent de stad zich ook daar uitstekend voor.

Un Hivern a Mallorca

Ook de dorpjes en gebieden buiten Palma de Mallorca staan bol van bezienswaardigheden van allerlei aard. Wil je niet teveel zelf na hoeven denken over de manier waarop je je dagen vult? Dan helpt het toeristenbureau van de Balearen je door jaarlijks het evenement ‘Un Hivern a Mallorca’ te organiseren. De activiteiten vinden plaats in de periode van oktober tot en met april en het programma wordt maandelijks bekendgemaakt. Je kunt daarbij denken aan concerten, folkloristische activiteiten, fietstochten en –wedstrijden en allerlei begeleide excursies en rondleidingen. Een prettige bijkomstigheid is, dat je deelname aan veel van de activiteiten kosteloos is.

Mallorca in de winter: voor ieder wat wils

Of je nu een uitgebreide fietstocht wilt maken; de historie en architectuur van Mallorca wilt ontdekken; wilt shoppen; of een excursie wilt maken naar de besneeuwde toppen van de Serra de Tramunta: Mallorca biedt je ook 's winters een breed scala aan ontspanningsmogelijkheden. Je komt thuis met allerlei nieuwe ervaringen en herinneringen en hebt, alleen al door een verblijf in het milde winterklimaat, weer alle energie om de Nederlandse wintermaanden te trotseren.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca