Op ongeveer 200 kilometer van de Spaanse kust ligt het adembenemende eiland Mallorca. Het eiland behoort tot de Balearenarchipel en is naast Formentera, Menorca en Ibiza het grootste eiland. Je kent Mallorca wellicht van de grote stranden en boulevards die vol gebouwd zijn met hotels en appartementen die te huur zijn. Toch kent het eiland ook een heel rustig en aangenaam stuk waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Veel mensen gaan bijvoorbeeld op vakantie naar het noordwesten van Mallorca, waar je goed kunt wandelen, fietsen, berg beklimmen en... zeilen!

Zeiljacht huren op Mallorca

Wat denk je er van? Een zonovergoten vakantie met een stel vrienden of familie op een zeilboot door een gebied wat wel Caribisch lijkt? Dat kan alleen maar fantastisch zijn toch? In de haven van hoofdstad Palma de Mallorca zijn een aantal bedrijven waar je een zeiljacht kunt huren. Hier hangen natuurlijk wel enkele voorwaarden aan. Je moet bijvoorbeeld een vaarbewijs hebben en rekening houden met de wind van 2 tot 6 Bf. De haven van Palma de Mallorca is sowieso leuk om even rond te kijken. Hier staan de grootste jachten en de mooiste boten, dus je kijkt je ogen uit!

Varen op een zeilboot bij Mallorca

De eilandengroep waarin Mallorca ligt, de Balearen, heeft een Mediterraans klimaat. Denk hierbij aan veel zonuren, een lekker maar niet een hard windje en lekker warm. De wind komt, net zoals wanneer je gaat zeilen in bijvoorbeeld Griekenland of Turkije, meestal vanuit het noordwesten. Hier kun je dus handig rekening mee houden wanneer je op weg gaat. Op verschillende plekken op het eiland kun je aanmeren bij kleine haventjes en mooie beschutte baaien. Op deze manier zie je veel meer van het eiland dan wanneer je alleen maar op het strand gaat liggen in het zuiden van Mallorca!

Vaar naar buureilanden

Met een zeilvakantie rondom de Balearen ben je er van verzekerd dat je iedere dag heerlijk kunt genieten van een lekker zonnetje en een prachtige blauwe zee. Wist je dat je met een dergelijke zeiltrip niet alleen rondom Mallorca hoeft te blijven? Als je dat wilt kun je namelijk ook verder varen dan alleen bij dit eiland. Vaar richting Ibiza, Menorca of Formentera. Alle eilanden liggen binnen (vaar-)bereik. Op zoek naar iets onbekends? Vaar dan naar het kleine eiland Cabera! Let er wel op dat je dagen voordat je hier arriveert toestemming moet hebben gevraagd aan de lokale autoriteiten. Je mag namelijk niet zomaar het eiland betreden. Dat maakt het misschien nog wel spannender!

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca