Fietsen op Mallorca: wat moet je weten?

Bekijk accommodaties op Mallorca
Fietsen op Mallorca: wat moet je weten?

Wat veel mensen niet weten is dat het Spaanse eiland Mallorca perfect is om te fietsen. Veel sportieve vakantiegangers gaan al jaren naar het eiland toe om een zonnige fietsvakantie te beleven. Dat is niet zo heel gek: Mallorca heeft een prachtige natuur waar je uren kunt fietsen zonder dat het verveelt. Wist je dat veel profploegen speciaal naar het eiland gaan om te trainen? Genoeg uitdaging dus, zowel voor de sportieve als de recreatieve fietser. We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waardoor jij een geslaagde fietsvakantie op Mallorca zult beleven.

Wegdek op Mallorca

Het wegdek op het eiland is in een perfecte staat: de wegen op Mallorca bestaan voornamelijk uit lange kwalitatieve asfaltwegen die jaarlijks goed onderhouden worden. Natuurlijk zullen er altijd een aantal minder goede wegen zijn, maar fietsen op de grote wegen kan dus uitstekend. Op het eiland zijn weinig opgezette fietsroutes te vinden. Toch is het gemakkelijk om een fietsroute uit te kiezen. Koop een goede kaart of zorg voor een goede GPS die je op weg kan helpen. De meeste dorpen en steden zijn prima bewegwijzerd. Wanneer je een fiets huurt bij een verhuurbedrijf kun je overigens ook altijd vragen naar een aantal interessante fietsroutes.

Fietsen huren of meenemen?

Op Mallorca vind je enkele honderden fietsverhuurbedrijven waar je terecht kunt voor het huren van verschillende soorten fietsen. Een gewone fiets huur je vaak al voor minder dan tien euro per dag! Racefietsen starten van ongeveer vijftien euro per dag. Let goed op wat voor fiets je voor welk doel wilt huren: kwalitatieve racefietsen en mountainbikes zijn vaak een stukje duurder. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen fiets mee te nemen naar het eiland. Vliegtuigmaatschappijen nemen je fiets vaak mee vanaf zeventig euro. Let er echter wel op dat je je fiets goed inpakt: de trappers en het zadel moeten er af en het stuur moet worden gedraaid. De fiets moet in een speciale doos worden ingepakt.

Georganiseerde fietsvakanties

Je kunt er dus voor kiezen om je eigen fietsroutes uit te stippelen. Heb je liever een fietsvakantie dat wat meer georganiseerd is? Op Mallorca worden diverse georganiseerde fietsvakanties onder begeleiding van professionals aangeboden. Het is een leuke manier om het eiland goed te leren kennen: de begeleiders nemen je vaak mee naar de meest onbekende en geheime parels van Mallorca. Georganiseerde fietsvakanties op het eiland zijn al vanaf een week te boeken.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca