Zonvakantie Mallorca

Voor een zonvakantie hoef je niet ver te reizen. Na ruim 2 uur vliegen ben je op een van de mooiste eilanden van Europa, Mallorca. Het eiland staat niet voor niets bekend om de wonderschone kustlijn. Daar komt bij het heerlijke eten, de Spaanse wijn en de aardige mensen, meer heb je niet nodig toch tijdens een zonvakantie?!

Klimaat Mallorca

Het eiland Mallorca kenmerkt zich door een mediterraans klimaat met warme zomers en zachte winters. In de maanden juni, juli en augustus kun je genieten van ruim 10 zonuren per dag. De kans op regen is zeer klein in deze maanden. Wel zo lekker gezien ons eigen nattige klimaatje! Ook in de winter is het zeer aangenaam en komt de temperatuur zelden onder het nulpunt. Begin november kun je vaak nog een duik nemen in de Middellandse Zee, die dan zeker nog 20 graden kan zijn. Heerlijk toch?!

Zonvakantie aan de kust

Elke regio van het eiland heeft zijn eigen charme. Met name in het oosten en zuiden van het eiland lijken de grootschalige resorts de kustlijn te domineren, maar ook hier vind je hele bijzondere en charmante accommodaties. Denk aan kleinschalige boutique hotels of tot accommodatie omgebouwde boerderijen, ook wel ‘finca’s’ genoemd. De bekendste stranden van Mallorca vind je aan de zuidkant van het eiland, rondom de hoofdstad Palma. Het middelpunt van de badplaatsen in het zuiden is Playa de Mallorca, het strand dat aan de hoofdstad grenst. Aan de westkant van de hoofdstad liggen Palma Nova en Santa Ponsa. Ga je richting het oosten dan kom je andere bekende badplaatsen tegen, als El Arenal, Playa de Palma en Ca’n Pastilla. Jonge gezinnen kiezen regelmatig voor het noorden van het eiland, bijvoorbeeld voor Alcudia. Cala d’Or is een romantische badplaats in het zuidoosten. In het hoogseizoen rijden er geen auto’s door het plaatsje. Het strand is hier bezaaid met pijnbomen en wordt omringd door immense rotsformaties, heel veel moois om naar te kijken dus vanaf je handdoekje.

Zon, zee en strand

Zon, zee, strand, alle drie niet te missen op Mallorca. Of je nu houdt van langgerekte stranden met ellenlange boulevards vol met winkeltjes en restaurantjes of een voorkeur hebt voor intieme, kleine, romantische baaitjes, met een zonvakantie op Mallorca kun je alle kanten op. We hebben de mooiste accommodaties voor je geselecteerd. Zoek en boek!

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Mallorca