Reisadvies Mallorca - Alle Coronamaatregelen

Bekijk accommodaties op Mallorca
Reisadvies Mallorca - Alle Coronamaatregelen

Je bent je ongetwijfeld bewust van het feit dat Mallorca een heerlijke plek is om op vakantie te gaan. Je kunt er optimaal genieten van het heerlijke weer, strand en vrolijke mensen. Zon brengt immers ook veel blijdschap met zich mee. Maar er zijn wel zaken waar je tijdens COVID-19 rekening mee moet houden als je naar Mallorca gaat. Op deze pagina geven wij enkele tips, zodat jij voorbereid heen kunt gaan.
 

Nederlandse overheid kleurt Mallorca ORANJE

De Nederlandse overheid gebruikt verschillende kleurencodes om vast te stellen of je, al dan niet, naar een ander land mag reizen.

  • Kleurt het land groen? In dat geval kun je er gewoon naartoe reizen, zonder beperkingen of risico's.
  • Is het land geel? In dat geval kun je er ook prima heenreizen en zijn er slechts enkele veiligheidsrisico's. 
  • Is de kleur oranje? Dit betekent dat je er alleen naartoe mag reizen als het noodzakelijk wordt geacht. 

Voorwaarden om naar Mallorca te gaan

Wil jij graag naar Mallorca gaan? In dat geval zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. Als jij per vliegtuig of per boot naar Mallorca gaat, dan ben je verplicht een negatieve PCR-test, Corona app QR code of een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) te laten zien aan de douane. De PCR-test moet maximaal 72 uur van te voren zijn gedaan. Deze testresultaten mogen ook niet in het Nederlands zijn. Het liefst in het Spaans, maar het is ook mogelijk om ze in het Engels, Frans of Duits te tonen. Ook als je al gevaccineerd bent, heb je nog steeds een negatieve PCR-test nodig om Mallorca binnen te komen.

Je hebt ook een health control form van de Spaanse autoriteiten nodig die ingevuld kan worden op de website www.spth.gob.es binnen 48 uur voor de aanvang van je reis. Je ontvang vervolgens een e-mail met een QR-code, die je samen met de negatieve PCR-test op je telefoon of uitgeprint kan laten zien bij het boarden en/of bij aankomst. 

Wat zijn de coronamaatregelen op Mallorca?

  • Op Mallorca ben je verplicht om 1,5 meter afstand te houden
  • Je bent niet meer verplicht om buiten een mondkapje te dragen. In winkels en openbare gebouwen kan het wel verplicht zijn.
  • De restaurants en cafe’s zijn momenteel open tot 2.00 uur ’s nachts en mag je met maximaal 12 personen tegelijkertijd aan tafel zitten.
  • Binnen restaurants mogen mensen alleen zitten en niet staan aan de bar of dansen.
  • Uitgaansgelegenheden met dansvloeren zijn op dit moment nog steeds gesloten
  • Er is geen avondklok meer actief

Bereid je goed voor door van te voren te checken wat de maatregelen zijn van je hotel.

Uiteraard moet er ook gewoon genoten worden en dat kan vanaf nu weer op het mooie Mallorca - Fijne vakantie!

 

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca