Reisadvies Mallorca - Alle Coronamaatregelen

Bekijk accommodaties op Mallorca
Reisadvies Mallorca - Alle Coronamaatregelen

Je bent je ongetwijfeld bewust van het feit dat Mallorca een heerlijke plek is om op vakantie te gaan. Je kunt er optimaal genieten van het heerlijke weer, strand en vrolijke mensen. Zon brengt immers ook veel blijdschap met zich mee. Maar er zijn wel zaken waar je tijdens COVID-19 rekening mee moet houden als je naar Mallorca gaat. Op deze pagina geven wij enkele tips, zodat jij voorbereid heen kunt gaan.
 

Nederlandse overheid kleurt Mallorca GEEL

De Nederlandse overheid gebruikt verschillende kleurencodes om vast te stellen of je, al dan niet, naar een ander land mag reizen.

  • Kleurt het land groen? In dat geval kun je er gewoon naartoe reizen, zonder beperkingen of risico's.
  • Is het land geel? In dat geval kun je er ook prima heenreizen en zijn er slechts enkele veiligheidsrisico's. Dat is nu het geval bij Mallorca. In veel plaatsen in Spanje is dat nog niet het geval.
  • Daar is de kleur namelijk nog oranje en dit betekent dat je er alleen naartoe mag reizen als het noodzakelijk wordt geacht. Mallorca is, net als de rest van de Balearen en de Canarische Eilanden dus een van de uitzonderingen.

Neem een negatieve PCR-test mee

Het aan te raden om een negatieve PCR-test mee te nemen. Dit is namelijk verplicht en het kan zomaar zijn dat je wordt geweigerd wanneer je deze niet hebt en dat zou natuurlijk heel erg jammer zijn. Een voorwaarde is dat je de PRC-test ook in het Spaans of Engels moet laten zien. Het is dus niet mogelijk om deze in het Nederlands te laten zien, dus dat is ook een aandachtspuntje. Bovendien mag de PCR-test niet ouder zijn dan 72 uur. Ook als je al gevaccineerd bent, heb je nog steeds een negatieve PCR-test nodig om Mallorca binnen te komen.

Je hebt ook een health control form van de Spaanse autoriteiten nodig die ingevuld kan worden op de website www.spth.gob.es binnen 48 uur voor de aanvang van je reis. Je ontvang vervolgens een e-mail met een QR-code, die je samen met de negatieve PCR-test op je telefoon of uitgeprint kan laten zien bij het boarden en/of bij aankomst.

Let op! Vanaf 8 mei 2021 is er geen test- en quarantaineverplichting meer bij terugkomst in Nederland!

De coronamaatregelen in Spanje worden streng gehandhaafd. Ook jij als toerist moet je daar dan uiteraard aan houden. Maar welke maatregelen zijn daar allemaal?

Wat zijn de coronamaatregelen op Mallorca?

  • De 1,5 meter maatregel wordt in Spanje ook gewaarborgd. Een ander punt is dat Spanje strenger is als het gaat om mondkapjes in vergelijking met Nederland. In Nederland hoef je in de buitenlucht namelijk geen mondkapjes te dragen, maar dat is in Spanje wel noodzakelijk. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen; wanneer je bijvoorbeeld medische problemen of astma hebt. In dat geval ben je niet verplicht om een mondkapje te dragen. Hier moet je echter wel bewijzen voor leveren. Voor verdere verplichtingen is het belangrijk om daar te informeren, zodat je altijd goed op de hoogte bent.
  • Vanaf 23 mei max 4 personen (binnen) aan tafel en sociale bubbels van 6 personen (binnen) en 8 personen (buiten)
  • Vanaf 23 mei wordt de avondklok aangepast naar van 00:00 uur tot 06:00 uur
  • Winkels zijn open tot 22:00 uur
  • Bars en restaurants zijn vanaf 23 mei geopend tot 23:00 uur

Bereid je goed voor door van te voren te checken wat de maatregelen zijn van je hotel.

Uiteraard moet er ook gewoon genoten worden en dat kan vanaf nu weer op het mooie Mallorca - Fijne vakantie!

 

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca