Genieten van de beste stranden van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
Genieten van de beste stranden van Mallorca

Mallorca is het hele jaar door populair dankzij de mooie stranden en het mediterraanse klimaat. Met uitstekende plekken om te zonnebaden en een bruisend nachtleven is dit de ideale plek voor een ontspannen vakantie. Er zijn diverse waterparken, die een vakantie naar Mallorca een geweldige plek voor het hele gezin maken. Als je op zoek bent naar een leuke zomervakantie bestemming dit jaar dan is Mallorca echt iets voor jou.

Je wordt verwend met de stranden van het eiland. Mallorca heeft de beste stranden van de Middellandse Zee en het is de moeite waard om te plannen welke stranden je het beste kunt bezoeken tijdens een vakantie. Dit eiland heeft meer dan 120 stranden en baaien verspreid langs de kustlijn. Elk met zijn eigen persoonlijkheid en uitstraling.

Can Cap de Bou strand

Can Cap de Bou is een twee kilometer en zeer smal strand in het noorden van Mallorca. Het uitzicht op het Tramuntana-gebergte en over de baai van Pollensa is prachtig. Het strand is erg populair bij kitesurfers en windsurfers.

Cala Mitjana

Cala Mitjana is gelegen aan de oostkust van Mallorca, op slechts twee kilometer ten noorden van Cala d'Or. Het strand is prachtig met fijnkorrelig zand en kristalhelder water. Het water is erg ondiep en er zijn nauwelijks golven, waardoor het zeer kindvriendelijk is.

Stranden in het zuiden van Mallorca

Enkele van de meest pittoreske stranden zijn te vinden in het zuiden. Deze staan bekend door hun fijne witte zand en turquoise zee. Ze zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf een aantal van de belangrijkste toeristische resorts. In de zomermaanden kan het hier druk zijn, maar ondanks dat is het een plek om geweest te zijn.

Stranden ten oosten van Mallorca

Het westen van Mallorca is de thuisbasis van het Tramuntana gebergte. De dorpen van dit gebied liggen vlakbij de prachtige rotspartijen. Dit betekent dat de weinige stranden langs deze kust moeilijk te bereiken zijn. De stranden zijn klein en zijn in feite kiezelstranden. Maar toch is het de moeite waard om naar toe te gaan. Dit komt voornamelijk door het prachtige uitzicht wat je er hebt.

Mallorca heeft het beste strand in Europa

S'Amarador werd geselecteerd als het beste strand van Europa in 2008 door onafhankelijke reisorganisaties na het vergelijken van meer dan 3000 stranden in West-Europa. S'Amarador is een van de twee prachtige stranden in het natuurpark Mondrago aan de zuidoostelijke kust van Mallorca. Het strand is ongerept en goed bewaard gebleven. Het is omgeven door pijnbomen en biedt een prachtig uitzicht over de zee.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca