De gezelligste haventjes van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
 De gezelligste haventjes van Mallorca

Heb je behoefte aan zon, zee en strand en wil je niet een te dure vakantie boeken naar het buitenland? Dan is een vakantie naar Mallorca zeker een aanrader. Dit Spaanse eiland is een genot om tijdens je vakantie te verblijven. Niet alleen vanwege de mooie stranden, maar vooral ook vanwege de talloze gezellige haventjes. Wij hebben de grootste, luxe en romantische haventjes voor je geselecteerd om tijdens je vakantie eens te bezoeken of aan te meren. 

Een cruisevakantie naar Mallorca

Als je een cruisevakantie naar Mallorca hebt geboekt, meer je meestal aan in Estació Maritima of Porto Pí. Dit is een beetje afhankelijk van hoe druk het is bij de eerste haven. De afstand van de haven naar het stadscentrum varieert tussen de 6 en 8 kilometer. Dit zijn beide grootse havens en zorgen bij het aanmeren voor een unieke belevenis. Wanneer je deze havens binnenvaart, voel je je een bijzonder welkome gast op Mallorca.

Romantiek en nostalgie bij Puerto Alcúdia en Port de Pollenca

Niet alle havens op Mallorca zijn zo groots als eerdergenoemde twee havens. Als je voorkeur liever uitgaat naar nostalgie en romantiek, dan is een bezoekje aan Puerto Alcúdia absoluut aan te raden. Hoewel het eeuwenlang een slaperig vissersdorpje is gebleven, is deze haven inmiddels uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Een andere haven die ongetwijfeld veel aantrekkingskracht op je uitoefent, is Puerto Alcúdia. De haven is enorm populair onder toeristen en is gelegen in het noordwesten van Mallorca.

Port Adriano: de meest luxe jachthaven van Mallorca

Wil je met je zeilschip aanmeren bij de meest luxe jachthaven op Mallorca? Vaar dan met je zeilboot naar Port Adriano. Wat direct opvalt aan deze haven zijn de verlichting en de toepassing van schitterend hout. Er zijn niet alleen 80 ligplaatsen te vinden, je vindt er ook winkels, bars en restaurants. Tijdens een bezoek aan deze haven, waan je je even in een compleet andere wereld. Uiteraard kun je deze haven ook gewoon bezoeken als je geen zeilboot tot je beschikking hebt.

Ga goed verzekerd op vakantie

Wat voor soort vakantie je naar Mallorca ook boekt, het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Tijdens een all inclusive vakantie mag het je aan niets ontbreken en wil je je geen zorgen hoeven te maken over je gezondheid of bagage. Dat geldt natuurlijk ook als je een zeilvakantie boekt naar Mallorca. Zorg er daarom voor dat je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluit die je beschermt tegen alle onnodige financiële risico's.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca