5 redenen om in het najaar naar Mallorca te gaan

Bekijk accommodaties op Mallorca
 5 redenen om in het najaar naar Mallorca te gaan

De Balearen, Mallorca voorop, zijn voor miljoenen mensen een van de ideaalste plekken om een heerlijke vakantie door te brengen. De vraag is of dat ook het geval is buiten het seizoen, in het najaar.

Mallorca

Mallorca is, samen met de hoofdstad Las Palmas, bekend als feestparadijs. Als een zonnig eiland met prachtige stranden. En, niet te vergeten, als een plek waar je rust en natuur kunt combineren. Daardoor biedt het eiland eigenlijk voor iedereen wel iets. Zeker wanneer bij dit alles de verrassende Mallorquinse keuken wordt meegeteld. De vraag is of dit alles reden genoeg is om een vakantie naar Mallorca te boeken. Dus komen er nu nog 5 redenen waarom Mallorca ook in het najaar een absolute topbestemming is.

Mallorca is top

De eerste en vaak belangrijkste reden is het weer. In september is de gemiddelde temperatuur 26 graden en in oktober 23. Zelfs in november is het weer mooi met zo'n 18 graden gemiddeld. In deze periode valt per maand tussen de 60 en 100 millimeter regen. Mocht je de winter in eigen land willen vermijden, dan biedt het eiland een gemiddelde van 14 graden over de periode december tot maart.

Een tweede, goede, reden om van het najaar op Mallorca te genieten, is dat dit de tijd van de druivenoogsten is en, net als in alle wijnstreken, gaat dat gepaard met dorpsfeesten. Mallorca biedt heerlijke, karaktervolle, wijnen aan. Laat je eens verrassen en maak een wijnreis. Uiteraard met deelname aan de festiviteiten.

Reden drie heeft meer met drukte te maken. Tijdens de zomermaanden wordt het eiland eigendom van Duitse - en Britse toeristen die hier hun jaarlijks feest komen vieren. Ben je zelf niet zo'n feestvierder, heb je kleine kinderen of ben je een dagje ouder, dan kan dit hinderlijk zijn. In het najaar is er nog steeds een plekje voor een feestje te vinden, maar de enorme drukte en het lawaai zijn een flink stuk minder.

Wandelen

Wie de natuur van Mallorca op zijn mooist wil zien, zal eind september, begin oktober het eiland moeten bezoeken. Mallorca bied je prachtige natuurgebieden, waar je volop kunt genieten van de ommezwaai die de natuur richting de winter maakt. De kleurenpracht is enorm.

De vijfde reden heeft eveneens met die natuur te maken. In september ruik je letterlijk de verse sinaasappelen, waarmee de bomen vol hangen, wanneer je een bezoek brengt aan het mooiste dorp van het eiland, Fornalutx. De tweede tip is het bergdorp Valldemossa, dat op het westelijke deel van Mallorca ligt, in de Serra de Tramuntana bergen. In het najaar is de temperatuur hier aangenaam. Geen zomerse hitte, die het wandelen uiterst zwaar maakt. Ook het uitstapje met de zogenaamde nostalgietrein naar Soller is de moeite meer dan waard, evenals een bezoek aan de op een na grootste canyon van Europa, die bij het dorpje Sa Calobra ligt. De weg er naar toe, met al zijn bochten, doet je geloven dat je persoonlijk optreedt in een bekend Engels autoprogramma.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca