De mooiste duikspots van Mallorca

Bekijk accommodaties op Mallorca
De mooiste duikspots van Mallorca

Mallorca is één van de meest populaire vakantieeilanden in Europa. Dat komt onder andere doordat het een heel veelzijdig eiland is waar voor jong en oud van alles te beleven valt. En niet alleen op het eiland zelf, ook in het water rondom het eiland is er van alles te doen. Je vindt er bijvoorbeeld een prachtige onderwaterwereld die perfect geschikt is om te duiken. Maar wat zijn nu eigenlijk de allerbeste duikspots van Mallorca? In dit artikel zetten we enkele prachtige duikspots van Mallorca op een rijtje.

Porto Cristo

Dit mag je als duikliefhebber zeker niet overslaan tijdens je verblijf op Mallorca. Porto Cristo ligt in het oosten van Mallora en staat vooral bekend omdat er in het gebied ontzettend veel verschillende baaien te vinden zijn. En dat is natuurlijk perfect om te duiken. De meest geliefde duiktspots in deze regoi zijn Cala Morlanda, Cala Petita, Cala Magraner en Cala Varques. De spots staan vooral bekend vanwege het heldere water waardoor je de onderwaterwereld heel goed en gedetaillerd kunt bekijken.

Ca'n Picafort

Nog zo'n plaats waar je als duiker echt geweest moet zijn. Het ligt in de baai van Alcudia en staat vooral bekend vanwege het geweldige strand vlak bij het dorpje. Je vindt hier ook tal van faciliteiten op het gebied van duiken. Zo is er een uitgebreid duikcentrum inclusief instructeurs. Sommige daarvan zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan jongeren en kinderen. Wanneer je het duiken eenmaal onder de knie hebt, vertrek je richting de grotten van Sa Cova Tancada waar je prachtig kunt duiken. Echt een aanrader!

Cala Figuera

Duikende natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. Deze duikspot ligt namelijk middenin een natuurgebied van maar liefst 20.000 hectare groot. Vooral in het Modrago gebied kun je geweldig duiken al mag je de archipel in het Cabrera park ook zeker niet overslaan. Let er wel op dat het bescherm gebied is en dat je dus wel goed moet opletten waar je wel en niet mag duiken.

Cala Ratjada

Altijd al Barracuda's willen spotten tijdens het duiken. Dan is deze plaats op Mallorca de perfecte spot om te gaan duiken. Het is een vrij ruim natuurgebied met meer dan twintig verschillende duikspots. De laatste jaren is de natuur hier zo goed hersteld dat er tal van verschillende vissen te vinden zijn die je op andere plaatsen rondom het eiland niet tegenkomt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Barracuda's en Roggen.

San Telmo

Ligt in het zuidwesten van Mallorca en staat vooral bekend vanwege het heldere water. Dat is voor duikers natuurlijk altijd ideaal. Er zijn hier veel vissen in alle kleuren en maten te zien waardoor het duiken extra leuk en aantrekkelijk wordt. Daar komt nog eens bij dat het binnenvallende licht onder het wateroppervlakte voor een bijzonder effect zorgt.

Deel dit bericht

Tags

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca