Ontdek de Serra de Tramuntana

Bekijk accommodaties op Mallorca
Ontdek de Serra de Tramuntana

Mallorca is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. En dat is ook meer dan terecht als je ziet wat er allemaal op dit Spaanse eiland te beleven valt. Jongeren trekken hier bijvoorbeeld ieder jaar opnieuw weer heen om te feesten en te genieten van het heerlijke weer en de mooie stranden. We doen Mallorca echter tekort als het we enkel neerzetten als een feesteiland. Er is namelijk nog veel meer te zien en te beleven op het eiland. Er zijn volop activiteiten te ondernemen waarbij er onderscheid gemaakt kan worden tussen drukken en toeristische activiteiten of juist hele rustige. Er is bijvoorbeeld volop natuur te vinden waar je prachtige tochten kunt maken. De Serra de Tramuntana is misschien wel het meest bijzondere stukje natuur van het eiland. En jij kunt het ontdekken! 

Indrukwekkend bergketen

De Serra de Tramuntana is een indrukwekkend en imposante bergketen dat te vinden is aan de noordwestkust van het eiland. Overigens ontstaat er soms verwarring omdat de provincie waarin dit bergketen te vinden is dezelfde naam draagt. Het is een bijzonder gebied vol met ongerepte natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat UNESCO in 2011 besloot om Serra de Tramuntana de World Heritage Status te geven. Er zijn in het gebied meerdere bergen te vinden waarvan de Puig Major de hoogste is. De top van deze berg ligt op een hoogte van een kleine 1450 meter. Opvallend is overigens dat dit bergketen bijna een ander klimaat kent dan de rest van het eiland. Zo valt er jaarlijks bijna vier keer zoveel neerslag dan op de rest van het eiland en is het er uiteraard een stuk koelen. In de winter bestaat er zelfs kans op sneeuw. Het gehele bergketen is natuurerfgoed waardoor er behoorlijk strenge regels gelden. Het is verstandig om jezelf daarin te verdiepen voordat je bergketen wil gaan ontdekken.

Netwerk aan wandelpaden

Het ontdekken van dit bergketen kan op verschillende manieren. Wandelen is echter één van de meest populaire bezigheden in de Serra de Tramuntana. Er is, dwars door het gebied heen, een uitgebreid netwerk aan wandelpaden te vinden. Daarbij is gezorgd voor een goede bewegwijzering zodat je niet zo snel verdwaalt. Je kunt er eindeloos veel verschillende tochten maken, waardoor het wellicht het perfecte decor is voor een uitgebreide en bijzondere wandelvakantie. Talloze mensen komen speciaal naar dit gebied toe om er te kunnen wandelen. Je kunt eenvoudig zelf je weg vinden over het uitgebreide netwerk van wandelpaden, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met een gids op pad te gaan.

Andere manieren

Er zijn echter nog meer manieren om dit bergketen te ontdekken en te bekijken. Je kunt bijvoorbeeld een prachtige boottocht maken waarbij je een mooi uitzicht over het keten hebt. Daarnaast is het mogelijk om te hiken en bergen te beklimmen. Het is zelfs mogelijk om in de bergen te overnachten en er zijn ook wat mogelijkheden om extreme sporten te beoefenen, al is dat beperkt wegens de strenge regels.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca