Palma de Mallorca de ideale citytrip bestemming

Bekijk accommodaties op Mallorca
Palma de Mallorca de ideale citytrip bestemming

Mallorca heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot de perfecte locatie voor een veelzijdige vakantie. Of je nu jong of oud bent, vermaken zul je jezelf hier zeker. Er is namelijk voor iedereen wel iets te beleven en het is er altijd gezellig. Of je nu van gezellige drukte houdt of juist graag tot rust wil komen door te wandelen in de natuur: in Mallorca is het allebei mogelijk. Je kunt tijdens je vakantie niet om hoofdstad Palma de Mallorca heen. Overigens is deze stad ook perfect geschikt voor een citytrip. 

Veelzijdige stedentrip

Net als het hele eiland is Palma de Mallorca ontzettend veelzijdig. De stad heeft een historische centrum met de mooiste gebouwen zoals oude kastelen en kerken. Ook kun je hier verschillende musea bezoeken. In het nationale park bezichtig je flora en fauna van het eiland en wanneer je wil weten welke dieren er zich allemaal onder water bevinden, bezoek je het aquarium in de stad. Even klaar met alle bezienswaardigheden en wil je het liefst heerlijk ontspannen? Bezoek dan het fantastische Cala Mondrago zandstrand waar je heerlijk kunt zonnebaden en een verfrissende duik in de zee kunt nemen.

Bijzondere kerken

Tijdens je stedentrip in Palma de Mallorca kun je de Basiliek van Sant Francesc eigenlijk niet negeren. De 13-eeuwse Basiliek ligt in het centrum van de stad en is een bezoek meer dan waard. Niet alleen de buitenkant is fantastisch om te bekijken, binnen is er ook nog eens van alles te zien waaronder verschillende graftombes. Ben je meer van de gotische stijl? Bezoek dan Catedral de Mallorca. Wanneer je deze kathedraal beklimt, heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de zee.

Museum voor moderne kunst

Liefhebbers van kunst kunnen zich in Es Baluard helemaal uitleven. Dit museum voor Moderne Kunst heeft meer dan 500 verschillende kunstwerken van moderne kunstenaars uit de hele wereld. Ben je meer een kasteelliefhebber? Breng dan een bezoek aan Castell de Bellver dat net ten westen van de Palma de Mallorca ligt. In tegenstelling tot veel andere Europese kastelen heeft dit gotische kasteel uit de 14e eeuw een ronde vorm.

Natuur en bereikbaarheid

Als je tijdens je stedentrip even wil genieten van de ongerepte natuur die in Mallorca te vinden is, bezoek je Nationaal Park Cabrera. Dit is een eilandengroep aan de zuidkant van het eiland. Door middel van een boottocht kun je dit reservaat bezoeken en de meest bijzondere planten en dieren bekijken. Je kunt vanaf de meeste grote steden naar Palma de Mallorca vliegen. Vanaf het vliegveld is het 8 kilometer naar het centrum.

Deel dit bericht

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Mallorca