Playa de alcudia, de plek voor een familie vakantie

Bekijk accommodaties in Alcudia
Playa de alcudia, de plek voor een familie vakantie

Mallorca is een prachtig Spaans eiland in de Middellandse Zee dat vooral bekend staat als een paradijselijk vakantieoord. Het mooie is dat het eiland heel divers is. Op bepaalde delen van het eiland is vooral veel jeugd te vinden en zijn er talloze bars en discotheken. Er zijn echter ook gedeelten van Mallorca die ontzettend geschikt zijn voor een familievakantie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Playa de Alcudia. Deze plaats ligt prachtig tussen verschillende baaien in en is bij uitstek geschikt voor een prachtige strandvakantie met de hele familie. Maar waarom dan eigenlijk? Wat zijn nu de ingrediënten die ervoor zorgen dat families hier graag heen gaan?

Ruim strand

Het is misschien wel vereiste nummer één voor een succesvolle zonvakantie met de hele familie: een strand. Playa de Alcudia beschikt over een enorm uitgebreid strand met vooral heel veel ruimte. Op het strand is bovendien elke dag weer van alles te beleven. Vervelen is er dus niet snel bij. Vooral op het gebied van watersporten kun je jezelf helemaal uitleven op en rondom het strand. Overigens beschikt het strand over zacht en comfortabel zand en wordt de zee geleidelijk dieper. Dat laatste is vooral belangrijk voor kleine kinderen omdat ook zij daardoor de mogelijkheid hebben om in zee te spelen zonder dat het direct gevaarlijk wordt. Er zijn op het strand overigens ook strandwachten aanwezig die voor de veiligheid van de bezoekers zorgen. Op verschillende plaatsen zijn, direct achter het strand, speeltuinen gebouwd zodat de kinderen zich ook hier kunnen vermaken.

Van alles te doen

In de omgeving van dit vakantieoord is ook nog eens van alles te doen voor jong en oud. Zo zijn er verschillende bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en natuur, maar is er ook genoeg voor de kinderen en jongeren te doen. Zo zijn er meerdere attractieparken die geschikt zijn voor alle leeftijden. Ook is er vlakbij Playa de Alcudia een groot waterpark bomvol met waterattracties. Breng met de kinderen ook zeker een bezoek aan het Hydropark, heerlijk voor een dagje waterpret.

Jongeren

Ook jongeren komen op deze plaats volledig aan hun trekken. Op en rondom het strand is er meer dan genoeg te beleven. Vooral voor de sportievelingen is dit een prachtige plaats om vakantie te vieren. Daarbij is er vanaf Playa de Alcudia een uitstekende verbinding met andere plaatsen van het eiland. Je kunt eenvoudig met de bus naar bijvoorbeeld de hoofdstad of andere plaatsen waar de jongeren samenkomen voor een feestje. Ideaal voor gezinnen met jongeren dus. De jongeren kunnen immers doen wat ze het liefste doen, zonder dat de andere gezinsleden hier direct last van hebben. De verschillende buslijnen zorgen voor prima vervoer. Ook rijden er op het eiland taxi's af en aan en deze zijn bovendien helemaal niet zo duur. In Puerto de Alcudia zelf zijn er overigens ook meer dan genoeg uitgaansgelegenheden. Of je nu gezellig wat wil drinken in een barretje, uit eten wil of liever gaat dansen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Ja? Is Mallorca jouw bestemming?
Bekijk accommodaties in Alcudia